Hlavní obsah

Český fotbalista zářil jako nejlepší kanonýři na světě. Hraju hlavně srdcem, pravil skromně

Bratislava/Praha

Probudil v sobě střelecký instinkt. Český útočník Jakub Mareš hattrickem pomohl fotbalistům Slovanu Bratislava k vítězství 5:0 v odvetě 1. předkola Evropské ligy proti arménskému klubu Pjunik Jerevan. „Nejsem nějaký extra fotbalista, hraju však srdcem a teď se mi to vrátilo,“ pravil pro klubový web bývalý hráč Dukly či Teplic.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Mareš ze Slovanu se raduje z gólu.

Článek

Byl to jeho zápas. Mareš po svém letním příchodu z Ružomberoku nastoupil za Slovan teprve potřetí a hned vstřelil tři branky.

Skóre otevřel už v 10. minutě, kdy z hranice malého vápna poslal míč do šibenice. Druhou trefu přidal o necelou čtvrthodinku později. Tentokrát hlavou dorazil svůj předchozí střelecký pokus. Hattrick uzavřel po změně stran, v 64. minutě si naběhl na centr a volejem zvýšil už na 4:0.

„První a třetí branka byly v podstatě stejné, které mi pouštěl na videu asistent Vladimír Radenkovič. Před střetnutím mi ukazoval, jak střílí góly ti nejlepší kanonýři na světě. Dá se říct, že to jsou jeho góly," pravil Mareš.

Nejsem extra fotbalista, uvědomuje si Mareš

Před třicetiletým rodákem z Teplic dokázal naposledy český fotbalista vstřelit hattrick v evropských pohárech v srpnu loňského roku. Tehdy ještě liberecký Jan Sýkora pomohl v odvetě 4. předkola EL „sestřelit" kyperskou Larnaku 4:0 a Slovan vybojoval účast v hlavní fázi.

Teď se podobný kousek povedl Marešovi, který se dělí o druhé místo v tabulce střelců EL. „Já nejsem nějaký extra fotbalista, jsou mnohem lepší hráči než já. Já však hraju srdcem a to se mi teď vrací," konstatoval skromně.

Ve 2. předkole Evropské ligy, do kterého zasáhne i Mladá Boleslav, čeká na slovenského vicemistra dánské Lyngby.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen