Hlavní obsah

Brankář Čech by mohl přestoupit do Barcelony

PRAHA

Reprezentačního brankáře Petra Čecha si jako novou posilu vyhlédl jeden z nejslavnějších fotbalových klubů na světě FC Barcelona. Hráčův agent Pavel Zíka dnes jednal v Barceloně o zájmu katalánského klubu, avšak žádné novinky po schůzce nemohl zveřejnit.

Foto: Archiv

Petr Čech.

Článek

"Barcelona si nepřeje celou záležitost medializovat, nové informace nemohu poskytnout," prohlásil dnes večer Zíka pro ČTK.

Francouzský tým Rennes prý může za jedenadvacetiletého gólmana inkasovat v přepočtu až 400 miliónů korun. Čech by se tak stal po Pavlu Nedvědovi a Tomáši Rosickém třetím nejdražším českým fotbalistou.

Zíka absolvoval v Barceloně s vedením klubu už druhou schůzku. "Je to mimořádná nabídka, v současnosti trochu mimo realitu. Mohu říct, že jednání jsou hodně daleko, už se bavíme o podmínkách kontraktu. Taková šance přichází jednou za život," řekl Mladé frontě Dnes před cestou do Španělska Zíka.

Pro Čecha, o kterého měl velký zájem také londýnský Arsenal, prý byla Barcelona vždy vysněným klubem. "Odmalička jsem jí fandil," citoval list bývalého brankáře Blšan a Sparty, který má za sebou první sezonu ve francouzské lize. Nyní záleží na zástupcích Rennes, kde má Čech smlouvu ještě na tři roky.

Reklama

Související témata: