Hlavní obsah

Rezavý Rooney a velká klika. Slovenský tým šokoval Anglii a zkomplikoval návrat hvězdy

Liverpool/Praha

Velká sláva a očekávání se proměnily v rozpaky. Wayne Rooney a spol. porazili v úvodním utkání 3. předkola slovenský Ružomberok 1:0 jen díky šťastnému gólu a média liverpoolský tým rozhodně nešetří. „Rezavý Rooney," rýpl si do hvězdy Daily Mail a pokračoval: „Od hanby zachránila Everton tečovaná střela."

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočník Evertonu Wayne Rooney a jeho comebackVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Everton má za sebou hodně těžký večer. Fanoušci v Goodison Parku byli nažhavení, vrací se přece hvězda - Wayne Rooney. Střelec, který se v létě pakoval z Old Trafford, byl nejsledovanější postavou duelu. A zjištění bylo drsné, hráče i celý tým čeká ještě hodně práce. Nic na tom nemění ani to, že se Rooney uvedl gólem během zahraničního soustředění. Ve čtvrtek se sice snažil, ale proti slovenskému soupeři neměl nárok.

„Na tenhle zápas jsem se těšil týdny. Bylo to těžké, pořád ještě jsme na startu sezóny. Pro mnohé z nás to byl první celý zápas. Je důležité, že jsme vyhráli a udrželi nulu," řekl novinářům Rooney. Jeho výkon označil The Sun jako nevýrazný a fanoušci prý odcházeli domů frustrovaní. Vždyť Maslo trefil břevno a kdyby míč skončil v síti, byla by v táboře "modrých" ještě ponurejší nálada.

Rooney si ale zápas užil. „Nastoupit zase v Goodison Parku v modrém dresu, to byl skvělý pocit. Emoce ale musely stranou, soustředím se jen na fotbal a doufám, že to bude lepší a lepší," svěřil se útočník. Čekalo se, že ikonu anglického fotbalu, přivítá nabitý stadion, jenže to se nestalo.

Přitom klub deklaroval, že je zápas vyprodaný. Prázdné ovšem zůstaly celé sektory Goodison Parku. Everton se hájil tím, že část hlediště prochází rekonstrukcí, fandové konkurenčních týmů se tomu jen smějí.

„Je hezké, mít tolik fanoušků převlečených za plastová prázdná sedadla," rýpl si jeden z nich. „To tam asi teprve schne barva," přidává se další. Na twitteru se pak fanda Rafi Ali ptal, zda neměli fandové zákaz vstupu nařízený od UEFA, nic takového se ale nekonalo.

„Goodison Park byl tak prázdný, že to teď vypadá, že Manchester City má nějaké fanoušky," napsal s pořádnou dávkou ironie další z příznivců. O Citizens se v Anglii totiž traduje, že nevyprodá Etihad Stadium ani na největší šlágry. Nezájem fandů Evertonu o zápas s Ružomberokem prý ale všechno ještě trumfnul...

Reklama

Související témata: