Hlavní obsah

Zklamaní, naštvaní! Hrozné chyby, ale zlepšujeme se, říkal kouč vyřazené Boleslavi

Elbasan

To už je prokletí. Smutek a vztek se zračil z tváří mladoboleslavských fotbalistů. Přitom vše bylo na dobré cestě. Postup měli na dosah a vykročili za ním v Elbasanu proti Skënderbeu nejlépe, jak jen to šlo. Vedli. Když se vše začalo vyvíjet špatným směrem, měli šanci zase vše otočit k obrazu svému. Jenže Mareš v závěru normální hrací doby trefil tyč. Místo postupové radosti přišlo za stavu 2:1 pro domácí prodloužení, penalty, zmar...

Foto: Koros Jiří/FK Mladá Boleslav, ČTK

Zleva zády Marko Radaš z Korcë a Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav přišla o šanci na největší úspěch v pohárech za posledních deset let od postupu do skupiny Poháru UEFA v roce 2007. Od té doby byla pětkrát ve 3. předkole. A to pro ni představuje zeď, na niž více či méně tvrdě narazí. Letos je to po domácí výhře 2:1 a zprvu zdárném vývoji odvety rána je z kategorie brutálních.

"Myslím, že mančaft je natolik zkušený, že tohle jsme si měli pohlídat. Strašně nás to mrzí. Nevím, co k tomu říct. Je to strašná škoda. Teď se mi to špatně hodnotí, jsem zklamaný, naštvaný, všechno dohromady. Děkujeme fanouškům, že nás sem přijeli podpořit, zároveň se jim omlouváme, že jsme to nezvládli," hodnotil obránce Jiří Fleišman po btivě, která vůec nemusela dojít k penaltovému rozuzlení (4:2 pro albámnský celek). "To už je vabank. Odjíždíme s prázdnou domů, což je hrozná škoda. Je to promrhaná šance, protože tohle bylo na postup. Strašně nás to mrzí," pokračoval bek.

Generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší vyslal do boje sestavu, ve které chyběli autoři šesti z dosavadních sedmi gólů v předkolech. Chramostu do hry nepustilo zranění a Mebrahtua na hrotu útoku nahradila nová posila Komličenko.

I bez střelců to šlo. V 18. minutě Jánoš dělovkou z voleje navázal na vítězný gól patičkou z prvního duelu.

"Utkání jsme si ale zbytečně pokazili. Vedli jsme, udělali jsme zbytečnou penaltu a dovolili soupeři otočit. Přesto jsme tam ještě měli šance na to sami rozhodnout. Beru to jako promrhanou šanci," řekl Uhrin na tiskové konferenci.

"Ale musíme zvednout hlavu a jít dál. Bylo to dobré utkání, které jsme měli rozhodnout, ale soupeř potrestal naše hrubé chyby, které pořád děláme, i když se neustále zlepšujeme," uvedl.

Reklama

Související témata: