Hlavní obsah

Trefil jsem míč, stejně byla penalta, divil se plzeňský Hájek

Bukurešť

Byl u klíčového momentu zápasu. V 21. minutě čtvrtečního utkání Evropské ligy na půdě FCSB stíhal plzeňský stoper Tomáš Hájek domácí hvězdu Budesca. V pokutovém území mu skluzem vypíchl míč, Rumun se následně převalil přes jeho nohu - penalta. Byla, nebyla?

Foto: Inquam Photos, Reuters

Inkriminovaný moment před prvním gólem FCSB. Po skluzu Tomáše Hájka rumunský útočník Constantin Budescu upadl a pískala se penalta.

Článek
Fotogalerie

„Věděl jsem, že Budescu je od míče daleko, chtěl jsem mu ho proto vypíchnout. Podle mě jsem trefil jen balón. Nedostal jsem žlutou kartu, ale byla penalta," řekl Hájek pár minut po zápase v útrobách Národního stadiónu v Bukurešti.

Do inkriminované chvíle byla Plzeň aktivní, krátce předtím dokonce mohla jít do vedení. Jenže Petržela velkou šanci zahodil. „Mohli jsme dát gól, hned pak přišla penalta. Je to těžké. Není to česká liga, nýbrž Evropská, tady se každá chyba trestá," povzdechl si Hájek, jenž v závěru prvního poločasu mohl snížit. Jeho pohotový volej domácí gólman Nita vyrazil. „Jsem levák, střílel jsem pravačkou, kterou mám na opírání. Hlavně jsem se snažil trefit branku. Rána mohla být ale razantnější," podotkl stoper Viktorie.

Plzeň sice soupeře lehce přestřílela, na branku vyslala pět pokusů, domácí čtyři. Jenže do sítě se trefoval jen FCSB. „Snažili jsme se kombinovat, měli jsme víc střel, než soupeř. Ale oni dali tři góly. Takže je to svým způsobem trochu krutý ale zároveň i zasloužený výsledek," pronesl Hájek.

Podle něj si musejí v dalším duelu ve skupině (doma s Beer Ševou) počínat Západočeši obezřetněji. „Sice jsme drželi míč, kombinovali, vyslali nějaké střely. Ale musíme hrát zodpovědněji. Věřím, že příště doma vyhrajeme," doufá Hájek

Reklama

Související témata: