Hlavní obsah

Třeba jsme fanoušky nalákali a příště jich snad přijede víc, věří zlínský brankář Dostál

Olomouc

Při premiéře fotbalistů Zlína ve skupině Evropské ligy patřil k nejlepším hráčům moravského mužstva. Brankář Stanislav Dostál výrazně přispěl několika skvělými zákroky k bezbrankové plichtě svého týmu v utkání s moldavským Šeriffem Tiraspol.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Zlína se zdraví po utkání s fanoušky.

Článek
Fotogalerie

Čekal jste, že si tolik zachytáte?

Abych pravdu řekl, tak ano. Sledovali jsme hru Tiraspolu na videu a vytušil jsem, že Šeriff má mimořádně kvalitní tým, který se umí do šancí dostávat.

Který zákrok byl pro vás nejtěžší?

Asi ten hned zkraje utkání po Sušičově hlavičce. Tečovaný míč mně šel do protipohybu, se štěstím se mi ho povedlo špičkou kopačky vytěsnit.

Zejména v úvodu střetnutí se zdálo, že je váš tým hodně nervózní...

Ono to asi tak skutečně bylo. Vždyť pro naprostou většinu z nás je tahle soutěž úplně něco nového. Soupeř nám snad prvních dvacet minut skoro nepůjčil balón. Naštěstí jsme jeho nápor přežili. Určitou nervozitu zpočátku přiznávám i já. Důležité ale je nedat ji na sobě znát. (úsměv).

Pod tlak jste se dostali i po změně stran...

Bohužel. A to jsme si o přestávce v kabině říkali, že to nesmíme dopustit. Jenže jsme nepřesnými přihrávkami ztráceli míče a už se to na nás hrnulo. Naštěstí jsme ani po pauze neinkasovali.

Vypeskoval jste spoluhráče v poli?

Nejsem typem brankáře, který hráče seřvává, byť vím, že i to je někdy potřeba. Všichni kluci si ale sami dobře uvědomovali, co dělají špatně. Však taky poslední půlhodinu už byl obraz hry úplně jiný. Škoda jen, že jsme pár nadějných útočných akcí nedotáhli ke gólovému konci.

Bod za remízu berete?

Vzhledem k průběhu zápasu je pro nás asi bodík dobrý. Oni mají výborné fotbalisty, my jsme se přes jejich obranu jen těžko dostávali.

Pohyboval by se podle vás Tiraspol na špici české ligy?

Každé utkání je jiné. Ale naprosto stoprocentně by byl v lepší polovině tabulky.

Jak se vám zamlouvala kulisa v olomouckém azylu?

Pochopitelně jsem zaznamenal, že v hledišti zůstalo dost prázdných míst. Ti fanoušci, kteří ze Zlína dorazili, nás ale skvěle celý zápas povzbuzovali. Navíc předvedli nádherné choreo. Moc si cením, že si vzali pláštěnky a jeli nás i v dešti podpořit. A třeba jsme další diváky nalákali a příště jich přijede na Kodaň víc.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen