Hlavní obsah

I Rotaň věděl, že Slavia měla na víc, přesto fotbalisty Astany konejšil: Remíza je spravedlivá

Astana

Sám cítil, že Slavia měla ve čtvrtečním druhém díle Evropské ligy na víc než na bod, který nakonec z Kazachstánu odvezla, přesto soupeřovy hráče konejšil. „Je to spravedlivý výsledek,“ chlácholil fotbalisty Astany ukrajinský legionář ve službách Pražanů Ruslan Rotaň, který byl po utkání samozřejmě středem pozornosti domácích novinářů i fotbalových fanoušků.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Marin Tomasov slaví se spoluhráči vyrovnávací gól Astany v souboji se Slavií v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Pod zataženou střechou Astana Areny vyšla Pražanům první půlhodina skvěle. Dali gól, šli do vedení, hned poté dvakrát v rychlém sledu nastřelili břevno.

„To byl důležitý psychologický moment, který se do dalšího průběhu zápasu promítl. Měli jsme tři šance, ale dali jen jednu branku, což se následně odrazilo v rozpoložení obou mužstev," glosoval úvod remízové partie Rotaň.

„Byli jsme na zápas dobře připraveni, ani umělý povrch, ani poměrně chladné klima panující v hale nám nedělalo problémy. A hlavně - věděli jsme o síle a kvalitách Astany. I přesto jsme chtěli vyhrát a zároveň předvést dobrý fotbal. Myslím, že se to povedlo a fanouškům se zápas musel líbit."

Patnáctitisícová návštěva pod střechou moderní haly nakonec s povděkem brala předvedený fotbal i dělbu bodů.

„Spravedlivou. Po změně stran hráli domácí hodně aktivně a přehrávali nás, neboť drželi víc míč. My si ovšem počínali při plnění obranných úkolů spolehlivě. Ale jen bránit jsme neměli, trenéři o přestávce připomínali, že musíme hrát dál aktivně. Jenže Astana má velice dobré mužstvo a po změně stran nás přehrávala. Bylo znát, že už čtyři roky pravidelně hraje evropské poháry a že si zahrála i Ligu mistrů, takže má mnohem víc mezinárodních zkušeností," oceňoval ukrajinský legionář ve slávistických službách Ruslan Rotaň výkon Astany, která podle něho disponuje lepším týmem, než jakým byl první soupeř Pražanů ve skupině Maccabi Tel Aviv.

„Naše skupina je ovšem vyrovnaná, každý je v ní schopen porazit každého. I španělský Villarreal, který je ve skupině favoritem," připomínal, jak důležitý je pro Slavii bod, který si z dalekého Kazachstánu odvezla.

„Samozřejmě že by bylo lepší, kdybychom vyhráli a odvezli si všechny tři body. Po půlhodině jsme mohli vést o tři branky, ale dali jsme jednu a pak sami inkasovali. Ale takový už je fotbal," netajil Rotaň, že vzhledem k průběhu zápasu je i s nerozhodným výsledkem spokojený.

Reklama

Související témata: