Hlavní obsah

Villarreal jsme zaskočili a vezeme cenný bod, libuje si Šilhavý

Villarreal

Partii rozehráli skvěle, takže se zdálo, že po deseti letech mohou na pohárové scéně poprvé zvítězit venku. A zrovna ve Španělsku! Fotbalisté pražské Slavie sice nakonec ve Villarrealu dvoubrankové vedení rychle ztratili, remíza 2:2 je ovšem parádní a otevírá jim v Evropské lize ještě větší šance na postup ze skupiny A. „Vezeme cenný bod,“ pochvaluje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý dovedl Slavii k cennému výsledku.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte zápas na půdě největšího favorita skupiny?

Soupeř potvrdil velkou kvalitu, zápas se musel líbit. Myslím, že jsme je trochu zaskočili, když jsme byli nebezpeční i dopředu. Dva krásné góly jsme dali a dva tři nedotažené útoky ještě měli. Bohužel jsme neudrželi pozornost do konce poločasu. Dva góly námi trochu otřásly. Ale musím kluky pochválit, že byť domácí stupňovali svůj tlak, po přestávce už jsme druhý poločas zvládli a vezeme cenný bod.

Po polovině zápasů máte skupinu dobře rozjetou.

Bodík je trochu nečekaný. Získali jsme ho na půdě favorita, o to je cennější. Ale pořád je všechno otevřené. Astana dnes vyhrála 4:0, může klidně vyhrát i v Izraeli. Důležité tedy je, že jsme udrželi favorita na naší úrovni. Třeba se budeme prát o postup ve třech.

Deli si řekl o střídání. Jak složité pro vás bylo právě na hřišti Villarrealu měnit o přestávce obranu?

Nastala hodně složitá situace. Když domácí vyrovnali na 2:2 a Simon sedm minut do konce první půle začal laborovat, přišla na lavičku informace, že ještě na hřišti vydrží. Po dohodě s doktorem ale už v kabině zůstal. Pro Frýďase (Frydrycha) těžká role, středního obránce v poslední době moc nehrál. Příjemná situace určitě nebyla, ale i díky němu jsme udrželi nerozhodné skóre.

Nemohou dva rychle inkasované góly souviset se zraněním Deliho?

Dostali jsme je tak rychle za sebou, že ani nevím, jestli u nich přímo figuroval. Nicméně z jeho prostoru akce šly, musím se podívat. Ale tvrdil, že střídat ještě nemusí...

Reklama

Související témata: