Hlavní obsah

Zlíňané jsou z remízy na rozpacích. Mám smíšené pocity, prozradil kouč Páník

Z remízy 1:1 jsou na rozpacích. Fotbalisté Zlína cítí, že dánský šampión FC Kodaň byl ve 3. kole skupiny F Evropské ligy k poražení.

Foto: David W Cerny, Reuters

V hlavičkovém souboji Ján Greguš (vlevo) z Kodaně a zlínský Ubong Ekpai.

Článek
Fotogalerie

„Nevím, zda máme jásat. Vstřelili jsme sice premiérový gól v Evropské lize, ale už podruhé máme doma jen bod. Podali jsme ale určitě mnohem lepší výkon než v předchozím utkání v olomouckém azylu s Tiraspolem. Ukázali jsme, co v nás je. Už jsme zřejmě přivykli vysokému tempu. Navíc jsme byli mnohem sebevědomější," míní zlínský obránce Daniel Holzer.

Trenér Fastavu Bohumil Páník se domnívá, že Zlíňané podali proti Kodani nejlepší výkon z dosavadních tří střetnutí v prestižní soutěži. „Byli jsme se podívat na ligový zápas Kodaně, výtečně jsme se na ni připravili. Troufám si tvrdit, že jsme měli k výhře blíž. Škoda, že nepadl v závěru gól po Vukadinovičově průniku po pravé straně," lituje. Kouč připouští, že má smíšené pocity. „Na jedné straně se raduju z velmi dobrého výkonu, ale zároveň jsem trochu zklamaný, že se nám nepovedlo silného soupeře zdolat. Bylo to v našich schopnostech," je přesvědčený.

Postup ze skupiny nevzdává. „Budou k němu ovšem asi potřeba dvě vítězství," myslí si.

Holzer si nevzpomněl, že by někdy dohrával zápas v tak husté mlze. „Netuším, odkud se vzala. Možná od nás z Ostravy," připomněl s úsměvem, odkud pochází. „Když byla hra skoro dvacet minut přerušená, snažili jsme se neustále udržovat v provozní teplotě," prozrazuje.

Páník je rád, že se utkání nakonec dohrálo. „Máme hodně nahuštěný program, hrát znovu třeba v pátek by bylo dost složité," uvědomuje si.

Holzer si vyměnil v předvečer zápasu několik esemesek s reprezentačním stoperem Lüftnerem, který od léta obléká kodaňský dres. „Jsme kamarádi, trochu jsme se hecovali. Neřeknu ale, co jsme si psali," culí se. „Po střetnutí jsme si spolu vyměnili dresy," má Holzer památku na povedený duel.

Reklama

Související témata: