Hlavní obsah

Tohle jsem ještě nezažil. Míč jsem viděl, až když byl u mě, popisoval zápas v mlze Zlámal

Olomouc

V lize ještě Zdeněk Zlámal neodchytal ani minutu, důvěru dostal možná trochu nečekaně v utkání Evropské ligy proti Kodani. V zápase, který byl na téměř dvacet minut přerušen kvůli husté mlze, zkušený gólman pustil jediný gól a pomohl Zlínu k remíze 1:1, která znamená, že Zlín je po třech utkáních se dvěma body ve skupině poslední. „Odehráli jsme podle mého názoru zatím nejlepší zápas v této sezóně a zasloužili jsme si i vyhrát. Bohužel máme jenom bod, ale musíme si ho vážit, protože je to Kodaň, která je ostřílená zápasy v evropských pohárech. Bereme remízu,“ řekl 31letý brankář.

Foto: David W Cerny, Reuters

Mirzad Mehanovič ze Zlína v mlžném oparu.

Článek
Fotogalerie

Je výhoda, že jste šel poprvé ve zlínském dresu do branky zrovna v Olomouci?

Moc jsem se sem těšil. Bydlím tady a jednou se do Olomouce určitě vrátím. Hrál jsem doma a to bylo příjemné.

V Olomouci jste toho hodně odchytal, ale pamatujete někdy takovou mlhu, kvůli které se muselo utkání na skoro dvacet minut přerušit?

Vím, že tady mlhy bývají, protože tady to není moc na kopci a když sudí utkání v 70. minutě přerušil, bylo mi jasné, že to bude lepší až druhý den v poledne. Naštěstí se to utkání nakonec dohrálo, protože nevím, co by se jinak dělo. Asi bychom museli těch dvacet minut dohrát v pátek, nebo co. Věřili jsme, že to dohrajeme.

Jaké to bylo z pohledu brankáře chytat, když nevidíte protihráče?

Nic moc. Jenom podle diváků jsem soudil, že máme před brankou nějaké závary. Já jsem je ale opravdu neviděl. Když kopali z půlky standardku, tak jsem si raději couvnul do branky, protože jsem ten míč viděl až když by u mě. V tomhle to bylo trošku náročnější, ale kluci v obraně ten závěr zvládli výborně.

Soupeř v závěru v husté mlze nebezpečně hlavičkoval. Viděl jste tu situaci dobře, nebo to byl zákrok se štěstím?

Co bylo blíž, tak to jsem viděl. V tom problém až taky nebyl. Nejhorší bylo, když byl míč na druhé straně hřiště a přišel dlouhý nákop. Vím, že ani obránci neviděli celou dráhu letu.

Zažil jste někdy něco podobného?

Ne, nikdy. V Turecku mlhy nebývají (smích).

Tlačili jste na rozhodčí, aby se dohrálo?

To bylo na rozhodnutí sudích, ale říkal jsem brankovému, ať udělají všechno pro to, abychom to dohráli. Oni chtěli taky dohrát, nikdo nechtěl zbytek utkání dohrávat jindy.

Dlouho jste nechytal zápas a hned z první střely jste dostal gól. Popište své pocity.

Bylo to nepříjemné, ale myslím, že jsem už dost zkušený, abych tyhle situace ustál a nějak si s tím poradil. Byl jsem připravený, že ještě jednou vystřelí a to už budu muset vyřešit. Ale obrana hrála výborně a usnadnila mi to.

V 11. minutě jste šli do vedení, ale po osmi minutách jste o něj přišli. To byla velká škoda.

Je to tak. Z hráčů Kodaně bylo cítit, že nejsou úplně v pohodě, na druhou stranu si myslím, že jsme je překvapili. Podali jsme výborný výkon.

S tím gólem asi nešlo více udělat. Protihráč měl velmi dobrou střeleckou pozici a dobře ji využil střelou na zadní tyč.

Té situaci předcházelo zaváhání, na které nás trenér upozorňoval. Věděli jsme, že hodně tahají míče středem, proto jsme se to snažili v tom prostoru zhušťovat. Ale Matić to udělal fantasticky. Prokličkoval se právě středem, poslal míč do kraje a Ankersen to poslal k tyči.

Reklama

Související témata: