Hlavní obsah

Jarolím: Rozhodně to nebyl slabý soupeř

BAKU

I přes výhru 2:0 ve čtvrtečním prvním zápase 2. předkola Poháru UEFA a nevalné renomé ázerbájdžánského fotbalu odmítl kouč pražské Slavie Karel Jarolím případné domněnky, že je Karvan Jevlach slabým soupeřem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

O výsledek se prý v Baku strachoval až do samého závěru. "Mohlo se zdát, že soupeř byl z kategorie slabších, ale nebylo tomu tak. Naopak byl velice nebezpečný. My jsme podcenili začátek a pustili soupeře do dvou velkých šancí, které naštěstí neskončily gólem," uvedl Jarolím s tím, že vše nebylo zdaleka ideální.

Poté, co se jeho tým dostal do vedení, se podle kouče uklidnil. "Měli jsme další dobré příležitosti, řekl bych, že i některé stoprocentní. Škoda, že jsme některou z nich nedokázali proměnit a o výsledek se strachovali až do samého závěru, kdy výhru zpečetil Fořt," řekl Jarolím novinářům.

Ve druhému poločase chtěl, aby jeho celek hrál ze zajištěné obrany. "To se dařilo, ale v jednom případě jsme soupeře pustili do šance, naštěstí nás podržel brankář Kozáčik," oddechl si. Dodal, že ani velké vedro jeho tým nezaskočilo. "Větší část přípravy jsme absolvovali v podobných klimatických podmínkách a byli jsme na to připraveni," uvedl slávistický kouč.

Jeho protějšek Junis Husejnov označil Slavii za velice dobrý tým. "Začali jsme dobře, měli šance, ale nedokázali jsme dát gól a potom to už bylo špatné. Jedním z hlavních důvodů bylo to, že nemohl hrát náš tvůrce hry Mogádí. Moc nám chyběl," posteskl si ázerbájdžánský trenér nad nečekanou změnou plánu, když vyšlo najevo, že hráč už má na kontě dvě žluté karty.

První gól Slavie byl podle střelce Tomáše Hrdličky výsledkem nacvičeného signálu. "Hned jsem věděl, že míč skončil za čárou, ale když se šli rozhodčí radit, tak jsem měl trochu strach, protože pomezní to nemusel vidět. Soupeř nás překvapil v úvodu, ale podržel nás gólman Kozáčik," řekl Hrdlička.

Kozáčik sehrál důležitou roli

Právě brankář Matúš Kozáčik sehrál v úvodu důležitou roli. "Od toho tam brankář je, aby něco chytil," řekl skromně. Spoluhráčům prý vůbec nezáviděl. "Hrálo se v hrozném horku, dusnu a určitě to stálo strašně moc fyzických sil," řekl slovenský reprezentant.

Kapitán Lukáš Jarolím byl nespokojen s výkonem Slavie v úvodu utkání. "Před zápasem jsme si říkali, že nesmíme soupeře pouštět středem, přesto se tudy dostal do dvou šancí. V dalším průběhu jsme však měli více příležitostí my a hru více pod kontrolou," řekl Lukáš Jarolím. Špatný úvod nepřikládal nedostatečné koncentraci, ale spíše nervozitě z prostředí a z toho, co tým čeká. "Vedoucí branka nás uklidnila a myslím, že pak v dalších minutách to bylo patrné," dodal.

Reklama

Související témata: