Hlavní obsah

Nepohodu ve Spartě vyměnil za Zlín a užívá si v Evropě. Holzer se chystá popíchnout kamaráda

Zlín

Současnou nepohodu ve Spartě vyměnil ještě před sezónou za možnost zahrát si Evropskou ligu s fotbalisty Zlína. Dvaadvacetiletý bek či záložník Daniel Holzer si podzimní hostování na Moravě užívá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer ze Zlína během utkání s Bohemians 1905.

Článek

„Vždyť hrajeme skvělé zápasy na krásných stadiónech a před spoustou diváků. Mám radost, že jsme byli v našem domácím azylu v Olomouci Tiraspolu i Kodani zcela vyrovnaným soupeřem. Jen ten úvodní výpadek v Moskvě mě mrzí," připomněl ostravský odchovanec tři rychle inkasované góly na stadiónu Lokomotivu.

Na dnešní odvetu v Kodani je Holzer natěšený. „Bude to asi ještě těžší utkání než na Hané. Dánský mistr určitě nastoupí se všemi oporami, a navíc si bude chtít připsat premiérové vítězství ve skupině. My si ovšem věříme. Máme hru Kodaně dobře prostudovanou. Jsem přesvědčený, že jsme na ni dobře připraveni. I my bychom si bodovým ziskem rádi udrželi naději na postup," uvítal by.

Těší se na opětovné setkání s kamarádem Michaelem Lüftnerem, jenž od léta v Kodani působí. „Známe se velmi dobře z reprezentační jednadvacítky. Všiml jsem si, že v Olomouci nebyl proti nám úplně ve své kůži. Třeba nějakou chybičku udělá i ve čtvrtek. Trochu ho ještě večer před zápasem esemeskou popíchnu," plánoval s úsměvem Holzer před včerejším odletem do dánské metropole.

Současný nabitý program zlínských fotbalistů mu nevadí. „Jsem moc rád, že hraju téměř pořád. Důvěra trenéra Páníka mě hrozně těší," prozradil. V neděli si však nuceně odpočine, protože po dohodě klubů nesmí v ligovém duelu proti Spartě na zlínské Letné nastoupit. „Mrzí mě to, chtěl jsem se v tomto utkání vytáhnout," netají.

Spartě stále patří, a tak na dálku sleduje, co se v klubu momentálně děje. „Občas si i zavoláme s Julišem či Sáčkem. Já jsem pod Stramaccionim po červnovém návratu z mistrovství Evropy jednadvacítek neabsolvoval v létě ani jeden trénink, takže ho moc neznám. Pochopitelně mně vadí, že to ve Spartě teď moc neklape, ale momentálně se soustředím výhradně na to, aby se dařilo Zlínu," má jasno Holzer.

Reklama

Související témata: