Hlavní obsah

Slavii pomáhá i Plánička, kapitán míří rovnou do představenstva

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia prožívá velký den. Připomíná si 125. výročí od založení klubu a vrcholem oslav bude duel Evropské ligy s Villarrealem. Na chodník slávy přibyly hvězdy Pavla Kuky, trenéra Františka Cipra a Jana Lály. Jižní tribuna nově nese jméno legendárního Františka Pláničky. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík pak oznámil, že kapitán mužstva Jiří Bílek po podzimu ukončí kariéru a začne se věnovat práci v představenstvu klubu, kde bude mít na starosti výchovu mládeže.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Další hvězdy na chodníku Slavie před stadiónem v Edenu - zleva bývalý hráč Pavel Kuka, trenér František Cipro a další bývalý hráč Jan Lála.

Článek

Oslavy 125. narozenin sešívaných jsou v plném proudu, teď už jen porazit Villarreal...

Slavia odhalila na chodníku slávy před hlavním vchodem v Edenu hvězdy dalších legend z klubové historie. Jsou jimi bývalý hráč Pavel Kuka, trenér František Cipro a další bývalý hráč Jan Lála.

Dalším bodem oslav bylo odhalení jména další části stadiónu. Jižní tribuna ode dneška nese jméno legendárního brankáře Františka Pláničky.

Než pak svému oblíbenému klubu zapěl k narozeninám Ondřej Havelka, uvedl šéf Jaroslav Tvrdík do vedení klubu Jiřího Bílka. Současný kapitán, který se pomalu vytratil ze sestavy prvního týmu, dohraje podzim a pak se ujme role sportovního poradce představenstva.

Bílek v sobotu oslaví 34. narozeniny. Do Slavie přišel před třemi lety, za vršovický klub odehrál v lize 67 utkání a vstřelil sedm branek. Už v jarní části minulé sezóny ale přestal nastupovat a v tomto ročníku nejvyšší soutěže má zatím na kontě jediný start.

Celkem v české lize Bílek odehrál 219 utkání s bilancí dvanácti vstřelených gólů. V minulosti působil také ve Spartě, v Neratovicích, v Blšanech, v Liberci, v německém Kaiserslauternu a v polském Lubinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články