Hlavní obsah

Vrba má dobrou karmu, smál se Petržela, když Plzeň na čtvrtý pokus skolila Rumuny a slavila

Tisíce diváků na tribunách plzeňského stadiónu propuklo v jásot, hráči západočeského klubu po sobě skákali v euforii, když po čtvrtečním triumfu nad FCS Bukurešť (2:0) hlasatel oznámil, že Lugano porazilo v souběžně hraném duelu Beer Ševu a tudíž má Viktoria jistý postup do jarní fáze Evropské ligy.

Plzeň porazila FCSB a slaví postup do další fáze Evropské ligy_Milan PetrželaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Každý úspěch je nádhera. Nechci tvrdit, že jsem ve fotbalovém důchodu, ale patří ke starším hráčům. Ohromně si užívám nynější podzim. Postup do jarní fáze beru jako nadstavbu. Ale když vidím, jaký máme tým a formu, můžeme to dotáhnout daleko," přemítal čtyřiatřicetiletý záložník Milan Petržela, který zařídil ve čtvrtečním večeru vítězný gól.

Když pak Kopic tečí rány Tomáše Hořavy přidal druhou trefu, měli Západočeši klid. „Já byl přitom do přestávky nervózní, když se nám nedařilo vstřelit z řady šancí gól. Uvědomoval jsem si, že špatná koncovka se může vymstít. Ale cítili jsme se na hřišti dobře a věřili, že dokážeme zápas dotáhnout do vítězného konce," říkal záložník Tomáš Hořava. „Projevilo se sebevědomí, které jsme načerpali čtrnácti výhrami v řadě v domácí ligové soutěži," mínil Petržela.

Západočeši neuvěřitelné ofenzivním pojetím dokázali na čtvrtý pokus během podzimu složit Bukurešť na lopatky. V předešlých třech konfrontacích odcházeli přitom dvakrát poraženi, jednou končil duel remízou.

„Možná si mysleli, že to s námi půjde snadno. Byli jsme více soustředění v klíčových okamžicích, možná i sebevědomější. Ani minulých zápasech nás Bukurešť vyloženě neválcovala, ale nezvládli jsme to v hlavách," dumal Hořava.

„Byli jsme schopní vytvořit si tlak do vápna soupeře a nepanikařili jsme, když se nedařilo proměňovat šance," vykládal Petržela a usmíval se nad kotoulovým představením trenéra Vrby, jenž dovedl Plzeň počtvrté do jarních bojů v Evropě. „Asi má dobrou karmu," smál se Petržela.

Reklama

Související témata: