Hlavní obsah

Překvapený oslavenec Vrba. V Tel Avivu mu zazpívali k narozeninám

Tel Aviv

Sotva speciál s plzeňskou výpravou po zhruba tříhodinovém letu jemně dosedl na ranvej letiště v Tel Avivu, rozlehl se jím hlasitý pokřik. „Pááável Vrba," skandovali přítomní fanoušci a zástupci sponzorů klubu. Vzápětí přidali obligátní zpívané přání k narozeninám. Kouči Viktorie, který ve čtvrtek večer povede tým proti Beer Ševě v závěrečném duelu skupiny Evropské ligy, je totiž dnes 54 let.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se chystají na závěrečný soutěžní zápas roku. V Evropské lize hrají ve čtvrtek v Izraeli.

Článek

Jeho tým v Izraeli sice přivítalo nevlídné počasí, z oblohy se snášel déšť, foukal silný vítr. Teplota však více než příjemná - 20 stupňů. „Teplo je jednoznačné plus. Hrát teď v Plzni v devět večer, v bůhvíjakém počasí... Tohle bude jiné kafe," liboval si po příletu do Izraele brankář Aleš Hruška, který bude ve čtvrtek večer na Turner stadium stát mezi tyčemi. Jako pokaždé na evropské scéně. Jednička Matúš Kozáčik je zase v permanenci v české lize. „Dvacet stupňů je dobrých, ale mohlo by být ještě líp," culil se stoper Lukáš Hejda.

Ještě větší liják viktoriány přivítal ve 110kilometrů vzdálené Beer Ševě, kam se přesunuli z letiště. V den zápasu však už má být slunečno. Po příjezdu se Limberský a spol. ubytovali v luxusním hotelu Leonardo, v 19 hodin českého času (v Izraeli je o hodinu víc) je čeká předzápasový trénink. Čtvrteční duel začíná v 21.05 (vysílá Nova Sport 1).

Reklama

Související témata: