Hlavní obsah

Rozčarovaný, s šedinami navíc, bránící se, že jeden zápas nerozhodne o jeho práci. Tak přijímal slávistický kouč vyřazení

Praha

Během večera mu určitě přibylo šedin. Pohárovou misi slávistický kouč Jaroslav Šilhavý nezvládl, s Astanou prohrál a v Evropské lize skončil, takže teď bude čekat, na čem se klubová generalita v Edenu usnese a jaký postoj zaujme. „Hned v pátek mám schůzku s Honzou Nezmarem,“ avizoval trenér sešívaných, že se nejprve sejde s novým sportovním ředitelem úřadujícím v Edenu teprve pár dnů. „Ale datum velké schůzky zatím neznám,“ naznačoval, že budoucnost budou řešit ti nejvyšší v čele s nejmocnějším bossem Jaroslavem Tvrdíkem ve dnech příštích.

Slavia prohrála s Astanou a v Evropské lize končíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Samozřejmě že byl po prohře a vyřazení zklamaný. A moc. „Jeden zápas ale přece nerozhodne o tom, zda naše práce byla dobrá nebo špatná," bránil se Šilhavý soudům, že adieu pohárové Evropě jen završilo zpackaný slávistický podzim.

„Hráli jsme o hodně, takže tlak byl velký. Do přestávky byla hra oboustranně opatrná a bez šancí, my ale udělali chybu při standardní situaci, kterou jsme soupeři darovali laciný gól," povzdechl si, ale na brankáře Laštůvku vinu neházel.

„Nevím přesně, co se před bránou stalo. Po střídání Škody, který si hnul s kyčlí, jsme museli při standardních situacích změnit rozestavení, a právě Škoda u bližší tyče chyběl," snažil se vysvětlit trestuhodné selhání.

V klíčové partii pohárového podzimu mu ale scházel nejen Škoda, ale i zranění Hušbauer a Deli.

„Na to se vymlouvat nechceme, na terén už teprve ne, protože nechci hanit práci druhých," reagoval jedním dechem i na předchozí povzdech bulharského kouč na lavičce Astany Stanimira Stojlova, že Slavia je velkým klubem s nádherným stadionem a neomezenými finančními možnostmi, ale přitom má hřiště v katastrofálním stavu.

„Možná v šancích, které jsme si ve druhé půli vytvořili, nerovný terén svou roli sehrál, třeba ji měla nervozita či nerozhodnost. Po změně stran jsme zlepšili pohyb, zvýšili agresivitu, náš výkon byl rapidně lepší, ale příležitosti jsme neproměnili, protože jsme nebyli dostatečně hladoví. Astana vedení udržela, čímž naše cesta Evropskou ligou skončila," povzdechl si a nad chválou, kterou kolega na lavičce Astany Stojlov zahrnoval jeho i práci, kterou v Edenu odvedl, se jen pousmál.

„Komplimenty pěkné, ale uvidíme, zda budou něco platné," pronesl s rozpačitým úsměvem ve tváři, protože ví, že rozhodovat budou jiní.

Možná i proto Šilhavého připomenutí: „Jeden zápas ale přece nerozhodne o tom, zda naše práce byla dobrá nebo špatná."

Mělo by podle vás vedení Slavie teď přikročit ke změně trenéra?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 3719 čtenářů.

Reklama

Související témata: