Hlavní obsah

Beer Ševa - Plzeň 0:2Plzeň po triumfu v Izraeli vyhrála skupinu!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Hejda 0 : 1
83. Hořava 0 : 2
Záznam online reportáže

Robert Neumann (Beer Ševa)Sport.cz

Skvělá tečka za famózním podzimem. Fotbalisté Plzně vyhráli s 12 body skupinu Evropské ligy! Dosavadního lídra FCSB Bukurešť sesadili díky vítězství v závěrečném kole v Beer Ševě 2:0, které jim zajistily góly Hejdy a Hořavy, a zároveň pomoci Lugana, jež triumfovalo v Rumunsku.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Patrik Hrošovský stíhá Michaela Ohanu z Hapoelu Beer Ševa.

Článek

Viktoria uspěla venku v pohárech po třinácti zápasech, poprvé od srpna 2015, kdy uspěla v zvítězila v Novim Sadu v předkole Evropské ligy. Byl to včera bezstarostný zápas. Nebylo proč taktizovat: Viktoria už měla postup jistý, naopak izraelský mistr už byl bez šance.

Hosté začali skvěle, do 20. minuty mohli vstřelit tři góly. V úvodu unikl Řezník, přihrál na přední tyč Krmenčíkovi, jehož pohotovou střelu brankář Haimov reflexivně vyrazil. V 18. minutě si sběhl na kolmici za obranu Krmenčík, Haimov mu ale zmenšil úhel, plzeňský kanonýr jej neměl šanci propálit. Podzimní král střelců české ligy hrozil dál, za necelou minutu přešel přes dva protihráče, z výhodné poslal balón vedle.

Vzápětí se na malém vápně natahoval po centru Petržela, míč jen lízl. Viktoriáni dominovali, gólu se dočkali v 29. minutě, kdy se míč po rohovém kopu dokutálel k volnému Hejdovi, který zblízka nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:1. Pro plzeňského stopera to byla premiérová branka na evropské scéně.

Izraelci ale mohli během chvíle vyrovnat, Taha sám před Hruškou přestřelil branku. Vzápětí se zprava hnal na branku Cuenca, Hruška ovšem vytáhl výtečný zákrok. Po přestávce si Viktoria výhru zkušeně hlídala, pojistku v závěru přidal Hořava. Soupeře pro první kolo play off se dozví při pondělním losu.

Utkání 6. kola základní skupiny G fotbalové Evropské ligy:
Hapoel Beer Ševa - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 29. Hejda, 83. Hořava. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Mak.). ŽK: Einbinder, Broun, Taha - Hruška, Krmenčík, Limberský, Čermák.
Beer Ševa: Haimov - Elo, Taha, Elhamed, Kurhut - Radi, Broun, Einbinder (59. Melikson) - Ohana, Cuenca (67. Zrihan) - Pekhart. Trenér: Bakhar.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (58. Pilař), Kolář (77. Čermák), Kopic - Krmenčík (89. Bakoš). Trenér: Vrba.
Obecné informace

Reklama

Související témata: