Hlavní obsah

Fotbalisté už v jídle nehřeší, kvůli vedru ani netrénovali

OLOMOUC

Úderem osmé začal pro české fotbalisty den, v němž sehrají proti Moldavsku poslední významné utkání sezóny. Reprezentanty vyhnali z postelí maséři, v půl deváté už se hráči hlásili v hotelu na snídani.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Poborský (vlevo) a Milan Baroš během soustředění před kvalifikací s Moldavskem.

Článek

"Skladbu jídel trenéři nechávají vždy na nás. Je to většinou hodně podobné, kluci hřeší jen první den na srazu, když máme zvěřinu s bramborovým knedlíčkem. Večer před zápasem máme zase tradičního pečeného lososa," prozradil reprezentační lékař Petr Krejčí.

Co se na snídani servíruje? Výběr pokrmů je pestrý, kromě párků nebo vajíček smějí fotbalisté vlastně všechno. Po snídani měli hráči odjet na olomoucký Andrův stadión, kde se večerní zápas odehraje, a absolvovat lehký trénink.

Vzhledem k tropickému vedru však trenér Karel Brückner tréninkovou jednotku zrušil a naordinoval individuální procházku městem. Bez tréninku se nakonec ze stejného důvodu obešli i Moldavané.

Krůtí maso se stalo vítěznou tradicí

Oběd byl na pořadu v jednu hodinu, hlavní menu obstaral krůtí plátek s libovolnou přílohou. "Je to naše vítězné jídlo, kluci si ke krůtímu většinou dávají rýži nebo špagety," nastínil Krejčí.

Po obědě stráví obletované hvězdy osobní volno na pokojích. V pět hodin přijde na řadu svačina, tentokrát se na tabuli objeví třeba pizza, těstoviny a také oblíbená sladká jídla.

V půl šesté oznámí trenér Brückner na taktické poradě základní sestavu pro večerní zápas. V té době se na stadiónu objeví kustodi, kteří hráčům připraví na místa veškeré propriety potřebné na zápas - soupravy, kopačky, stulpny, trenýrky a dresy. Kustodi připravují materiál hráčům přímo na míru, například Karlu Poborskému vždy vystříhávají z trenýrek slipovou vložku.

Fotbalisté na stadión přijedou hodinu před zápasem a práci mají opět kustodi, kteří hráčům zatejpují kotníky, pak přichází na řadu rozcvička na ploše a po návratu z kabiny zápas odstartuje.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen