Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Slavia vs. Tottenham

Jan KrůtaSport.czPrávo

Pokusit se o malý zázrak a sehrát s favorizovaným Tottenhamem Hotspur vyrovnanou partii, aby v odvetě v Anglii bylo o co hrát. Tak vzhlíží ke čtvrtečnímu duelu 1. kola Poháru UEFA fotbalisté Slavie. Sledujte utkání na Strahově od 20 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Slavie Lukáš Jarolím odkopává míč po jedné ze šancí Tottenhamu.

Článek

"Nejdeme do tohoto dvojzápasu v roli favorita, ale budeme se rvát o dobrý výsledek," řekl trenér Karel Jarolím. Může postavit to nejlepší, co má k dispozici. Zraněn je pouze J. Vorel.

Slavii se v poslední době nedaří, po pohárovém vyřazení v Čáslavi prohrála v lize v Mostě. "Věřím, že se hráči vyvarují chyb, kterých v předchozích zápasech udělali dost. Musíme být maximálně důslední a důrazní," uvědomuje si kouč před bitvou s klubem, jehož minoritním vlastníkem je rovněž britská investiční společnost ENIC. Ta drží 97 procent akcií Slavie.

Pro hráče to bude velký svátek, vždyť proti podobně kvalitnímu soupeři většina z nich v životě nehrála. "Těšíme se moc, takový tým tady ještě nebyl. Věřím, že si to užijeme a fanouškům předvedeme nebojácnou hru," prohlásil útočník Stanislav Vlček. "Můžeme s nimi sehrát vyrovnanou partii," dodal. "Respekt máme, ale nebojíme se. Chceme uhrát výsledek, aby bylo v odvetě ještě o co hrát," řekl kapitán týmu Lukáš Jarolím.

Výprava Tottenhamu dorazila do Prahy ve středu po poledni i s anglickým reprezentačním záložníkem Lennonem, který se zotavil ze zranění kolena a měl by nastoupit. Nizozemský kouč Spurs Martin Jol ho postrádal v sobotním ligovém utkání na Old Trafford, kde jeho svěřenci podlehli 0:1 Manchesteru United. "Je téměř stoprocentně zdráv," uvedl Jol.

Hůř to vypadá s bulharským útočníkem Berbatovem. Největší letní posila Tottenhamu, za kterou londýnský klub vysázel Leverkusenu bezmála 11 miliónů liber, sice do Prahy dorazila, ale předpokládá se, že usedne jen mezi náhradníky a na hrotu bude operovat irsko-egytské duo Robbie Keane, Mido. Vyloučen je start záložníků Malbranqua a Ghalyho.

"Viděl jsem v Praze zápas Slavie proti Olomouci a to hráli moc dobře. Chceme v pohárech uspět, je to velká výzva. Vždyť se klub do Evropy vrací po osmi letech," přiznal Jol, který využíval i informací od své brankářské dvojky Radka Černého, bývalého slávisty. Neudělá tedy svému svěřenci radost a doma ho postaví do branky? "No vidíte, dobrý nápad," pokyvoval hlavou dobře naložený padesátník.

Reklama

Související témata: