Hlavní obsah

Budí strach, dorazí jich přes 600! Fanoušci Partizanu však mají s těmi plzeňskými dobré vztahy

Když jsou v ráži, padají pěsti, teče krev. Vzduchem létají kameny, mince, sedačky. Fanoušci Partizanu, jedni z nejproblémovějších v Evropě, dnes dorazí do Plzně. Očekává se jich 600, jejich sektor je vyprodaný. Viktoria věří, že odveta se srbským mistrem proběhne v klidu, obavy nejsou na místě. I díky souznění obou táborů.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Leandre Tawamba (vlevo) z Partizanu a Tomáš Hořava z Plzně.

Článek

„Zaujali jsme zvýšená bezpečnostní opatření, jsme ve spojení se všemi bezpečnostními složkami. Takto ale postupujeme při všech zápasech v evropských pohárech," naznačil plzeňský mluvčí Václav Hanzlík, že přehnané policejní manévry se konat nebudou.

Kvůli riziku však klub k jednomu netradičnímu kroku sáhl. Aby se diváci dostali na stadión, musejí kromě lístku dorazit také s občanským průkazem. „Tím chceme zamezit, aby se fanoušci Partizanu dostali do plzeňských sektorů. Pomine tím nebezpečí případných potyček," vysvětlil Hanzlík.

Západočeši, jako pořadatel zápasu, zodpovídají za chování všech diváků. Pokud by došlo k nepřístojnostem, hrozilo by jim uzavření stadiónu na budoucí pohárové bitvy a vysoká pokuta. Před týdnem v Bělehradě však nevyvstal v ochozech sebemenší problém. Příznivci Partizanu na konci utkání dokonce partě trenéra Pavla Vrby spontánně zatleskali.

„Slyšel jsem, co všechno se může dít, fanoušci Partizanu ale vytvořili v Bělehradu skvělou atmosféru. Byl jsem příjemně překvapený. Věřím, že to bude v Plzni probíhat stejně," přeje si Vrba.

Není tajemství, že oba tábory mají mezi sebou dobré vztahy. Plzeňští příznivci občas jezdí do srbské metropole na ligová utkání Partizanu. Během úvodního duelu si s domácími fanoušky vyměňovali přes plot šály a jiné klubové relikvie. Přenese se přátelská atmosféra do Doosan Arény?

Reklama

Související témata: