Hlavní obsah

Plzeň - Partizan 2:0Krmenčík zařídil vítězství i plzeňský postup do osmifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Krmenčík 1 : 0
94. Čermák 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Plzeň plán splnila, neboť v Evropské lize míří do dalšího dějství a může s napětím očekávat, jakého soupeře ji pro osmifinále přiřkne páteční los. V odvetné partii 2. kola porazila Partizan Bělehrad 2:0, což ji po remíze 1:1 v Srbsku posunulo mezi posledních šestnáct týmů. Zaslouženě, protože byla po celý zápas lepším týmem a trefa Krmenčíka, kterou v nastavení ještě umocnil gólem do prázdné brány Čermák, byla jen vyústěním předchozích šancí, které měli Hořava, Kolář či Řezník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost Michaela Krmenčíka.

Článek
Fotogalerie

Plzeň slaví postup do osmifinále EL_krmenčík

Srbové v úvodu měli navrch, protože nešetřili aktivitou a pár nachystaných signálů také předvedli. Na obranu Plzně si však nepřišli, i když Kamerunec Tawamba na hrotu útoku Partizanu ji zkoušel rozrážet jako tank, aby vytvářel prostor hbitým spoluhráčům.

Obezřetně si počínající Plzeň ovšem po deseti minutách hru vyrovnala a ke gólu měla blíž. Hlavně Hořava se ocitl ve víc než slibné palebné pozici, jenže Stojkovič jeho ránu vyboxoval, aby si takřka vzápětí smlsnul i na balónu tečovaném Kopicem.

To už převzal Vrbův tým režii odvety do svých rukou úplně a šel cílevědomě za potřebnou vedoucí brankou. Zpřesnil kombinaci, měl většinu odražených míčů, zatlačil hosty k jejich šestnáctce.

Po rohu Zemana, který tentokrát nastoupil v základní sestavě, měl ve 26. minutě na noze vedení Kolář, jenže ve velké šanci pálil nad, Zemanova táhlá střela bránu rovněž minula.

Řezníkův nezdar napravil Krmenčík

Po změně stran prováhal další velkou příležitost Řezník, takže domácí kouč na lavičce začal nazlobeně rozhazovat rukama.

Krmenčík ho však v 67. minutě uklidnil. Po dlouhé přihrávce Hejdy si poradil s Ostojičem a trefil nejen vítězství, ale i postup.

Partizan sice po inkasované brance začal hrát daleko útočněji a v nastavení už dokonce vabank, aby alespoň vyrovnal a vynutil si alespoň prodloužení, jenže jeho jediným vážnějším a nebezpečnějším pokusem byla střela střídajícího Soumaha svištící nad břevnem Hruškovy brány.

K ničemu dalšímu už domácí obrana hosty nepustila, naopak v nastaveném čase, kdy se dopředu vysunul i brankář Stojkovič, utekl Petržela a druhý z náhradníků Čermák pečetil postup Plzně mezi posledních šestnáct.

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Partizan Bělěhrad 2:0 (0:0)
Branky: 67. Krmenčík, 90.+4 Čermák. Rozhodčí: Kehlet - Hummelgaard, Sörensen (všichni Dánsko). ŽK: Pantič, Tošič. Diváci: 10 185. První zápas: 1:1, postupuje Plzeň.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Zeman (71. Petržela) Kolář (86. Čermák), Kopic - Krmenčík (84. Chorý). Trenér: Vrba.
Partizan: Stojkovič - Vuličevič, N. R. Miletič, Ostojič, Uroševič - Jevtovič (66. Ožegovič), Zdjelar - Jankovič (78. Soumah), Pantič, Tošič - Tawamba. Trenér: Djukič.

Reklama

Související témata: