Hlavní obsah

Střelec Papoušek netuší, zda bude v základní sestavě

BĚLEHRAD

Fotbalový záložník Petr Papoušek se pere o místo v základní sestavě mistrovského Liberce. V posledních ligových zápasech se dvakrát trefil proti Mostu a v neděli přispěl gólem k remíze v severočeském derby s Jabloncem. Devětadvacetiletý středopolař však netuší, jestli mu poslední skvělá představení vynesou místo v zahajovací jedenáctce i ve čtvrteční odvetě prvního kola Poháru UEFA na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad.

Článek

Do Srbska úřadující čeští šampióni přiletěli hájit náskok 2:0 z prvního utkání. "Samozřejmě bych byl moc rád, kdyby moje střelecká série pokračovala. Ale ve čtvrtek bude úplně jedno, kdo ten gól dá. Hlavně aby nám to pomohlo k postupu do základní skupiny," řekl ČTK Papoušek krátce poté, co liberecká výprava dorazila leteckým speciálem do Bělehradu. "Ale jestli mně poslední zápasy zaručí základní sestavu? To opravdu netuším," poznamenal Papoušek.

Papoušek byl dlouho nedílnou součástí základní liberecké sestavy, ale v létě o pevné místo na pravém kraji zálohy přišel. Z Příbrami přestoupil do Slovanu dvacetiletý mladík Tomáš Frejlach a brankami v úvodních dvou zápasech ligy si řekl o setrvání v sestavě právě na úkor zkušeného Papouška.

"Ale neřekl bych, že jsem zatrpkl nebo podlehl nějaké skepsi. Spíš jsem trpělivě makal v tréninku a věřil v to, že přijde další šance. Jsem rád, že jsem se dočkal a takhle toho využil," líčil Papoušek, jehož tři trefy v posledních dvou ligových kolech s Mostem a v Jablonci Liberci výrazně pomohly. Kdyby proti Slovanu v neděli v Jablonci nebyla chybně nařízená penalta v nastaveném čase za údajnou ruku stopera Zápotočného, mohl se Papoušek přičinit dokonce o šestibodový zisk.

Na pravé straně se cítí lépe

Kouč Liberce Vítězslav Lavička teď musí mít zamotanou hlavu, když se rozhoduje nad tím, jestli na pravou stranu zálohy nasadí Papouška, nebo Frejlacha, který se třeba trefil v prvním domácím utkání proti Bělehradu. "Jsem rád, že u nás funguje taková zastupitelnost na jednotlivých postech," prohlásil diplomaticky Lavička.

"Ale trenérovi ani moc nezávidím, nemá to v tom rozhodování asi moc jednoduché. Navíc já i Tomáš (Frejlach) se pořád snažíme hrát dobře," tvrdil s úsměvem Papoušek, který může zaskočit i na levém kraji záložní formace. "Také by to možná šlo, ale už jsem tam dlouho nehrál. Lépe se cítím vpravo," poznamenal Papoušek.

Ani ve středu však nevěděl, jestli se jeho jméno může objevit v základní sestavě. "Nebyla šance se to dozvědět. V pondělí jsme měli jen lehký pozápasový trénink a v úterý jsme dostali volno. Dnes večer po tréninku asi všichni budeme vědět víc," uvažoval Papoušek.

Bývalý hráč pražské Dukly, Sparty a ostravského Baníku v první lize odehrál 198 zápasů, v nichž nastřílel 25 branek. I když letos nehraje pravidelně, díky střeleckému probuzení prožívá výborné časy. "Takhle podobně se mi dařilo už na začátku kariéry v Dukle po postupu do ligy. A pak také ve Spartě pod trenérem Hřebíkem, kdy jsem ve čtyřech zápasech dal tři góly, ale pak jsem z ničeho nic přestal úplně hrát. Tak mě snad něco podobného nepotká i v Liberci," dodal Papoušek žertem.

Reklama

Související témata: