Hlavní obsah

Pohár UEFA ON-LINE: Ml. Boleslav - Marseille

Fotbalisté Mladé Boleslavi potřebují k postupu v Poháru UEFA přes Olympique Marseille vstřelit ve čtvrteční odvetě 1. kola alespoň jeden gól a doufat, že neinkasují. Jejich kouč Dušan Uhrin věří v ofenzivní schopnosti svého týmu, i když má momentálně značné starosti se složením sestavy. Sledujte on-line Sport.cz z utkání!

Článek

První zápas prohrál středočeský klub 0:1. Druhý duel slibuje velký třesk: Boleslav na svém stadiónu válcuje jednoho soupeře za druhým, o Marseille zase experti tvrdí, že hraje venku lépe než doma. Uhrin věřil, že převáží první faktor. "Musíme hrát aktivně. Pevně věřím, že gól dáme," řekl Uhrin po středečním tréninku.

Kdo postoupí do další fáze Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Po zápase proti Zlínu, po němž se jeho tým vyhoupl na první místo ligové tabulky, si stěžoval na výkon obrany. Právě na ní budou postupové šance také hodně záviset. "Když dostaneme gól, je s námi konec," uvedl kapitán Marek Kulič.

Pohárový nováček bude mít pro čtvrtek jasný předobraz: svou premiéru na evropské scéně, v níž skvělým nástupem a třemi góly v úvodních 18 minutách zlikvidoval Valerengu Oslo. "Ale musíme si dát pozor na rychlé brejky Marseille. Bleskově se dostávají dopředu dlouhými křížnými balony," řekl Uhrin.

Ovšem také v posledních dnech viděl, že Marseille je zranitelná. Soupeř utrpěl v neděli první porážku sezóny, v Nantes podlehl 1:2. "Viděl jsem z toho zápasu asi 20 minut. V závěru soupeře dost přitlačili, hráli do poslední chvíle nadoraz," uvedl Uhrin. Olympique se ale dostal k převaze až v momentě, kdy soupeř zůstal po vyloučení v deseti.

Množí se zranění

Mladoboleslavský kouč už pravděpodobně vyhlíží reprezentační pauzu, neboť na hráčích pozoruje psychickou únavu i množící se zranění. Zdravotní problémy mají útočník Pecka, jenž si v neděli proti Zlínu natáhl tříslo, Vaculík dostal koňara a Poláček má zřejmě skříplý nerv v zádech.

Proto ve středu Uhrin nařídil původně neplánovaný trénink, aby viděl, jak na tom trio marodů je. "Jeden běhal, druhý trénoval zlehka a třetí vůbec," řekl kouč, ale konkrétní být nechtěl. Nejnadějněji podle něj vypadá Peckův start. Určitě nenastoupí zraněný Brezinský, další bek Ševinský je v trestu. Naopak se po třízápasovém distanci vrací do sestavy klíčový záložník Abrahám, jenž se vykřesal z chřipky.

Marseille se vzpamatovává z první porážky v sezóně. Prohra v Nantes byla o to bolestnější, že Olympique ztratil rovnost s vedoucím Lyonem, na nějž nyní na druhém místě ztrácí tři body. Pro Nantes to byla přitom první výhra sezóny a kouč Albert Emon v pondělí dopoledne předstoupil s vysvětlením před novináře.

Dolehla únava

Stěžoval si hlavně na to, že na hráče dolehla v náročném programu únava. "Neodevzdali to, na co mají. Možná proto ve čtvrtek některým hráčům budu muset dát volno. I když je ten zápas pro nás hodně důležitý," řekl Emon.

Do sestavy se tak možná vrátí jediný střelec úvodního zápasu Bamogo. Lamouchi, který jej ke gólu vyslal, naopak s klubem rozvázal smlouvu, neboť ztratil místo v základní sestavě.

Zápas začíná v 17:30, řídí jej Nizozemec Ruud Bossen. Přímý přenos vysílá stanice ČT4 Sport.

Pravděpodobné sestavy:
Boleslav: Miller - Šmerda, Rolko, Rajnoch, Palát - Vaculík (Sedláček), Abrahám, Matějovský, Poláček (Vít) - Kulič, Pecka (Holub).
Marseille: Carrasso - Beye, Zubar, Civelli, Taiwo - Nasri (Oruma), Cana, M'Bami, Ribéry - Pagis (Maoulida), Niang.

Reklama

Související témata: