Hlavní obsah

Pospíšil: Volali na mě, ať si prý nespletu šatnu

Ve čtvrtek večer hraje pražská Sparta odvetu prvního kola Poháru UEFA proti týmu Heart of Midlothian. Se skotským celkem přiletěl do Prahy i český útočník Michal Pospíšil, kterého doprovázela manželka Gabriela a syn David. "Mrzí mě, že nemůžu hrát," řekl Pospíšil Právu.

Foto: PRÁVO

Michal Pospíšil ještě v dresu Sparty.

Článek

Přiletěl jste s Hearts do Prahy, ale do odvety Poháru UEFA se Spartou jste nemohl nastoupit. Mrzí vás to?

To víte, že mrzí a hodně! Chtěl jsem si na Letné zahrát, ukázat se doma. Doufal jsem, že pomohu Hearts uhrát co nejlepší výsledek a třeba se nám povede zázrak. Bohužel zraněný přitahovač mi návrat neumožnil.

Kdy byste se měl vrátit na trávník?

Už trénuji s mužstvem, ale příliš krátkou dobu a pauza byla dlouhá. Nastoupit v takovém zápase, jako byla odveta se Spartou, by nemělo smysl. Když půjde všechno hladce, mohl bych se vrátit v půlce října.

Přiletěl jste sám?

Kdepak, je tu se mnou manželka Gabriela i půlroční syn David. Přijeli jsme na chvíli domů.

Jak vám bylo, když jste přijel s Hearts na středeční trénink na Spartu?

Cítil jsem zvláštní nostalgii. Říkal jsem klukům v autobuse, že tady jsem hrál od žáků a ukazoval jsem jim i Letenskou pláň, kam jsme také chodívali trénovat a hráli jsme na písku fotbálek. Na Letné se nic nezměnilo. Všechno jsem poznával a potkal tu spoustu známých. Dělali si ze mne legraci a volali na mne, ať si prý nespletu šatnu.

Co jste v Praze stihl?

Měl jsem víc volna, takže jsme se podívali k rodičům a také jsem vyřizoval spoustu formalit, na které není jindy čas. Prahy jsem si moc neužil, jen ve čtvrtek jsme byli na kávě se známými a večer jsme šli na fotbal. Fandili jsme Hearts, i když Spartu mám také v srdci.

Reklama