Hlavní obsah

Sedláček: Byli nafoukaní, tak dostali za vyučenou

MLADÁ BOLESLAV

Trojice mladoboleslavských střídajících borců Holub, Sedláček a Kysela včera zařídila famózní postup středočeského týmu přes slovutný Olympique Marseille. Funkcionáři aby náhradníkům vystavěli pomník, spoluhráči se pak mohou radovat z parádní prémie.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Kysela z Mladé Boleslavi oslavuje vítězství nad Marseille.

Článek

"Dostali za vyučenou. Byli pěkně nafoukaní už po prvním zápase a teď zrovna tak," usmíval se Tomáš Sedláček, autor postupového gólu. "Chovali se arogantně, ani dresy si s námi nevyměnili," přitakával Radim Holub, jenž dvěma zásahy a gólovou přihrávkou zařídil senzaci.

České kluby v odvetách 1. kola Poháru UEFA:
Liberec - CZ Bělehrad 2:0 a 2:1
REFERÁTLiberec porazil Crvenou Zvezdu i v Bělehradě
OHLASYV Bělehradě rozhodl Bílkův rychlý gól
Mladá Boleslav - Marseille 0:1 a 4:2
ONLINEMl. Boleslav - Marseille
REFERÁTBoleslav gólem v nastavení vyřadila Marseille
OHLASY:Sedláček: Byli nafoukaní, tak dostali za vyučenou
Sparta - Hearts 2:0 a 0:0
REFERÁTNa postup Spartě stačila i remíza
OHLASY:Podstatný je postup, shodovali se sparťané
Tottenham - Slavia 1:0 a 1:0
REFERÁTSlavia i v Anglii prohrála 0:1

Mladoboleslavští se přitom dlouho nemohli prosadit. "Když jsme dostali druhý gól, tak jsem už moc nevěřil. Vždyť to znamenalo vstřelit další tři branky," líčil Holub. Právě on šel do hry jako druhý z náhradníků za stavu 1:2 a srovnal z penalty za faul na Kyselu, dalšího střídajícího hráče. Sedláček pak naskočil za vyrovnaného stavu.

"Věřit jsme začali po třetí trefě," shodli se Sedláček i Holub. Druhý jmenovaný na sebe vzal zodpovědnost při penaltě a pálil neomylně. "V týdnu jsem dal v tréninku všechny. Zeptal jsem se Pecky a šel. Trošku jsem si počkal a brankář se hnul dříve, než měl," usmíval se Holub. Po jeho centru pak už byla za čarou Rajnochova hlavička, postupový gól však dělovkou přidal Sedláček.

Hrdinství odmítají

"Předcházela tomu důležitá hlavička Millera," připomínal Holub zásluhu vyběhnutého brankáře. "Strašně jsem se soustředil, abych trefil branku. S Galatasaray jsem podobné šance zazdil," vzpomínal Sedláček na odvetu předkola Ligy mistrů.

Když se síť rozvlnila, vystřelil ruce k nebi a záhy jimi prudce zapumpoval směrem k tribuně za brankou. "Byla tam mamka. I v té obrovské euforii a návalu radosti jsem ji našel," vyprávěl šťastný střelec.

Oba borci odmítali, že jsou hrdiny, i když pro mužstvo vlastně vybojovali speciální prémii: za postup dostane tým dva milióny. "Na tohle jsme nemysleli. Jsem rád za postup. I když tohle asi byl životní zápas," culil se Holub. "Jsme parta. Nezávidíme si místo v základu," říkal Sedláček, než se spoluhráči zamířil za oslavou. "V plánu je večeře a sledování Sparty," prozradil.

Reklama

Související témata: