Hlavní obsah

Sporting bude pro Plzeň konečná, obávají se sázkaři

Poslední český mohykán na evropské scéně stojí před velkým soustem. Nikdo kromě Barcelony nedokázal v aktuálním ročníku pohárů na hřišti lisabonského Sportingu zvítězit. Své schopnosti tady ve čtvrtek večer vyzkouší Plzeň. Sázkaři se obávají, že osmifinále Evropské ligy bude pro Viktorii konečná. Úvodní zápas se hraje od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Fabio Coentrao (vpravo) patří k nejatraktivnějším hráčům Sportingu.

Článek

Viktoria je venku outsiderem. „Z pohledu kvality soupeřů už jde do tuhého. Sporting hrál skupinu Ligy mistrů. Doma remizoval s Juventusem, o gól padl s Barcelonou a Olympiacos Pireus přehrál 3:1," připomíná Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. Nepřekvapí tak, že Sporting je doma jasným favoritem - kurz na výhru 1,46:1. „Že by se Plzeň vyrovnala Barceloně a obrala portugalský klub? Nemyslíme si. Proto máme v nabídce kurz 7,7:1," říká Urbanec.

Skvělá by byla pro Plzeň i remíza. „Hrát na remízu bude v Portugalsku složité, navíc Sporting hodně umí i na půdě soupeřů. Například rumunský FCSB, na který Plzeň nemá dobré vzpomínky, rozstřílel v Bukurešti 5:1," komentuje další možný vývoj dvojutkání expert.

Možná ještě méně než samotní bookmakeři Západočechům důvěřují sázkaři. Vždyť jen 5% z nich věří v neprohru Plzně. Zbytek sází na téměř padesátiprocentní zhodnocení svých vkladů při kurzu 1,46. Podobný poměr mají u kanceláře sázky na postupové kurzy: 95% tipů na postup Sportingu 1,28:1 - 5% na postup Plzně 3,84:1.

Partizan byl ještě hratelný, Sporting už ne

Viktoria dokázala v úvodním kole play off Evropské ligy v souladu s předpoklady poměrně v klidu postoupit přes Partizan Bělehrad. Nyní má mnohem těžší roli.

„Partizan byl hratelný soupeř, ale Sporting už je přece jen trochu jiná váhová kategorie. Momentálně třetí tým portugalské ligy nic nepodcení a bude chtít k postupu významně nakročit už na domácím hřišti. Plzeň má sice pohárově zkušené mužstvo, ale ani v tomto měřítku se Limberský, Hubník a spol. s hvězdami jako Coentrao nebo Carvalho měřit nemohou. Pokud si chce Viktoria udržet naději, musí venku bezpodmínečně vstřelit branku," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Právě branka vsítěná na hřišti soupeře hraje v pohárové matematice často rozhodující roli. Kurz na to, že se Viktoria v Lisabonu střelecky prosadí, je 2,07:1.

Z poslední šestnáctky klubů v Evropské lize je Plzeň týmem s nejmenší šancí na celkové vítězství. Zatímco na Sporting se sází v kurzu 18:1, na Viktorii je 120:1. Největším favoritem je Atlético Madrid s kurzem 3,3:1.

Reklama

Související témata: