Hlavní obsah

Neuvěřitelné, píše francouzský tisk o vyřazení Marseille

PAŘÍŽ

Vyřazení Olympique Marseille z Poháru UEFA neznámým soupeřem z Mladé Boleslavi vzbudilo ve Francii pozdvižení, list France Soir označil fiasko favorita za neuvěřitelné. Po čtvrteční prohře 2:4 podrobila média momentálně druhý celek francouzské ligy tvrdé kritice, Le Parisien ale také vyzdvihl bojovnost Středočechů, kteří se nepoložili, ani když dvakrát prohrávali.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radim Holub z Mladé Boleslavi bere míč po svém gólu do sítě Marseille.

Článek

Sportovní deník L'Équipe pod titulkem "Nepřípustné!" napsal, že víc než výsledek je podnětem k zamyšlení ubohý způsob, jakým Marseille prohrála s mužstvem, které neoplývá velkými kvalitami ani velkými hráči. Francouzským fotbalistům podle něj chyběly duch, koncentrace, důslednost a důraz v osobních soubojích.

"Ribéry jakoby neexistoval, ale bylo by nespravedlivé svádět všechnu vinu na něho," jmenoval list vicemistra světa. Za vyloženě skvělé pak označil mladoboleslavské publikum.

France Soir napsal, že marseillští se v posledních deseti minutách neuvěřitelným způsobem zlomili a ocitli se tak v propadlišti. Porážka podle deníku nejspíš zanechá na hráčích Olympique stopy.

Podle Le Parisien nebyli ve čtvrtek hráči francouzského celku vůbec poznání. Naopak vyzdvihl, že Češi, kteří po porážce 0:1 v prvním utkání neměli co ztratit, hráli vabank a nepoložili se ani v situaci, kdy by to mnozí jiní udělali.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen