Hlavní obsah

Mladá Boleslav cítí velkou šanci na postup ze skupiny

MLADÁ BOLESLAV

Pondělní los základních skupin Poháru UEFA fotbalisty Mladé Boleslavi nakonec přece jen potěšil. Středočeši se na poslední chvíli vyhnuli nesmírně těžké skupině H a dostali se do skupiny G, v níž se utkají s Panathinaikosem Atény, pařížským celkem St. Germain, Rapidem Bukurešť a Hapoelem Tel Aviv.

Článek

Trenérovi Dušanu Uhrinovi prý po vytažení jeho týmu z pátého losovacího koše trochu zatrnulo. Přemožitelům francouzského Olympique Marseille totiž zbývaly dvě varianty: ta nepoměrně těžší s Newcastlem, Celtou Vigo, Palermem a Fenerbahce, nebo přece jen přijatelnější s Panathinaikosem, PSG, Rapidem Bukurešť a Tel Avivem.

Osud nakonec Boleslavským přisoudil lehčí soupeře, což uznal i Uhrin. "Trochu jsem si oddechl, ale v téhle fázi soutěže už si příliš nemůžeme vybírat. Každý soupeř je kvalitní a těžký," řekl v úterý Uhrin. S losem je mladoboleslavský trenér spokojený, cítí velkou šanci na postup ze skupiny. "Rozhodně bychom chtěli jít dál, soupeři jsou hratelní," dodal Uhrin.

Trenér nejvíce favorizuje Panathinaikos a Paris St. Germain. "Máme podruhé za sebou Francouze, což je možná trošku škoda, chtěli jsme se utkat i s jinými týmy. I když se Paříži v lize příliš nedaří, vidím jako favorita právě je," připomněl Uhrin až čtrnácté místo francouzského týmu v domácí soutěži.

V dresu PSG se proti středočeskému týmu postaví i reprezentační obránce David Rozehnal. "Skupina je na postup. Chtěl jsem dostat Liberec nebo Boleslav, takže se na zápas s nimi těším," řekl Rozehnal. Trenér francouzského týmu prý jeho znalostí o českém fotbale určitě využije. "Každopádně chceme postoupit a dostat se co nejdále. Bavili jsme se s fanoušky a ti nám dali i dlouhodobější cíl, vyhrát celý Pohár UEFA," dodal Rozehnal.

Ani reprezentační útočník Marek Kulič stejně jako Uhrin nad pařížským klubem ve skupině příliš nejásal. "Když jsme vyřadili Marseille, určitě si na nás dají větší pozor. Nehrozí, že by nás podcenili," prohlásil Kulič. Reprezentační útočník si před losem přál někoho z Anglie. "Bylo by to atraktivnější jak pro diváky, tak i pro klub," doplnil Kulič.

Matějovský si přál Newcastle

Záložník Marek Matějovský se jména soupeřů dozvěděl v nemocnici, s přítelkyní totiž každým dnem očekávají narození potomka. "Los jsem proto nemohl sledovat, brácha mi hned po něm napsal," uvedl Matějovský. Stejně jako Kulič i on si přál někoho z britských ostrovů. "Není to žádná sláva. V duchu jsem chtěl Newcastle nebo Glasgow Rangers. Těšil jsem se na tu skvělou atmosféru na stadiónu," podotkl Matějovský.

I podle něho má Mladá Boleslav na postup. "Po utkání s Marseille jsme se přesvědčili, že můžeme zdolat každého soupeře. Doma bych chtěl papírově lehčí mužstva Rapid Bukurešť a Tel Aviv," dodal Matějovský. Toto přání se však čtyřiadvacetiletému záložníkovi nevyplnilo, Mladoboleslavští se totiž doma utkají s favorizovanými Panathinaikosem a PSG.

Abrahám se těší na Francouze

Martin Abrahám, dnes premiérově povolaný do národního mužstva, si myslí, že nejatraktivnějším soupeřem ve skupině je určitě Paris St. Germain. "Na Francouze se hodně těším. Je to slavný klub, ale my jsme si už proti Marseille ověřili, že se s francouzskými týmy dá hrát rovnocenná partie," řekl.

Také jeho zamrzelo, že Mladá Boleslav nedostala protivníka z Itálie, Anglie nebo Španělska. "S nimi bych si zahrál moc rád. Zbývající tři soupeři jsou ale neméně silní, i když nejsou asi tolik atraktivní. I když Panathinaikos má určitě zvuk," dodal Abrahám.

Reklama

Související témata: