Hlavní obsah

Fotbalisté Espaňolu Barcelona favorizují Spartu

PRAHA

Fotbalisté Espaňolu Barcelona, kteří se ve čtvrtek utkají v úvodním utkání základní skupiny Poháru UEFA s pražskou Spartou, po poledni přiletěli do Čech bez zraněného záložníka Franciska Rufeteho. Katalánskému mužstvu budou chybět i Raúl Tamudo, Moisés Hurtado a Juan Velasco. Hráči Espaňolu, aktuálně šestnáctého týmu španělské nejvyšší soutěže, se nechali slyšet, že považují Letenské za favority a byli by spokojeni s remízou.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťané Blažek, Matušovič a Sivok (zleva) tleskají fanouškům po utkání proti Hearts.

Článek

Španělskému týmu se v domácí soutěži zatím příliš nedaří, ale v posledním kole uhrál cennou bezbrankovou remízu na hřišti Villarrealu. "Poslední dny se zlepšujeme, chceme to potvrdit i tady," řekl dnes po příletu záložník Iván De la Peňa. "Špatné postavení v lize házíme za hlavu, zajímá nás teď jen zítřejší utkání na Spartě," poznamenal a jedním dechem označil domácího soupeře za favorita. "Sparta je v pohárech velmi silná, navíc hraje doma," dodal.

Sílu Pražanů si uvědomuje i jednadvacetiletý obránce Javier Chica, který si v posledním zápase ve Villarrealu odbyl svoji premiéru v Primera División. "Sparta je několikanásobný šampión české ligy, často hraje mezinárodní utkání. Rozhodně se jako favorité necítíme," potvrdil Chica.

Hosté prý budou spokojeni, pokud si z Prahy odvezou bod. Zvlášť, když dorazili do Čech bez několika opor. S týmem nepřiletěli útočník Tamudo, záložník Hurtado a obránce Velasco, záložník Rufete, který v minulosti několikrát oblékl dres španělské reprezentace, si v utkání proti Villarrealu poranil lýtkový sval.

Hráči Espaňolu se po příletu mihli prostorami ruzyňského letiště, rychle se podepsali skupince žadatelů o autogramy a zamířili ke třem přistaveným autobusům. Ty je společně se zástupci španělských médií a fanoušky odvezly do centra Prahy, výprava se ubytovala v hotelu President. Ve středu od 20:00 má španělský tým oficiální předzápasový trénink na Letné. Hráči prý hodlají čtvrteční volné dopoledne využít k prohlídce Prahy, samotný zápas na Spartě začne ve 20:15.

Reklama

Související témata: