Hlavní obsah

Bílek chce ze zápasu s Espaňolem vítězství

PRAHA

Cílem fotbalistů Sparty ve čtvrtečním duelu Poháru UEFA s Espaňolem Barcelona bude dostat soupeře pod silný tlak. Pod ním totiž podle kouče Michala Bílka velmi technický tým může znejistět a dopustit se chyb. Favoritem prý ale je španělský klub, zvlášť když domácí mužstvo nebude z řady důvodů kompletní.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Vedle Horvátha, Huška a Rezka, kteří nejsou kvůli pozdnímu přestupu na sparťanské pohárové soupisce, stále nemohou hrát ani zranění Slepička s Jungrem a velmi nepravděpodobný je i start Sivoka. Sparťanský trenér sice na středeční předzápasové tiskové konferenci tvrdil, že Sivokův start není zcela vyloučen, ale šance jsou jen minimální.

Od derby se Slavií, tedy přes dva týdny, už totiž letenský kapitán netrénoval. "Kdo by hrál v případě absence Sivoka ve středu zálohy, ještě nevíme, máme totiž několik možností," řekl Bílek.

Trenér zároveň připustil, že hodlá v poháru opustit úspěšný systém s jedním útočníkem, který se osvědčil třeba proti Hearts. "Nastoupíme v rozestavení čtyři, čtyři, dva," prohlásil kouč. Sestava Espaňolu otazníkem

Soupeře viděl Bílek v několika zápasech, Espaňol ale pokaždé hrál v jiném rozestavení. "Viděl jsem tři zápasy a například v Bratislavě s Artmedií hráli s dvěma útočníky. Víme ale také, že dva z nich do Prahy nedorazili," naznačil Bílek, že sestava španělského mužstva se dá jen těžko odhadnout.

Na rozestavení prý ale zase tolik nezáleží. "Espaňol má totiž velmi ofenzivně laděné záložníky, kteří se dokáží na hrotu dobře orientovat. Jejich aktivita je ohromná," řekl Bílek. Připomněl především Ivána De la Peňu, kterého prý jeho svěřenci prý budou ostražitě hlídat, byť ne osobní obranou.

Po losu si na Spartě přáli, aby s Espaňolem a Ajaxem hráli raději venku, ale pro diváky bude příjezd atraktivních klubů zpestřením podzimní sezóny. Bílek si přeje hned na úvod skupiny vítězství. "Navíc já mám ještě z dob svého působení v Betisu Sevilla na zápas s Espaňolem příjemné vzpomínky. Hráli jsme 2:2 na jeho půdě a já jsem se dokonce dostal do sestavy kola," zavzpomínal nynější sparťanský trenér.

Reklama

Související témata: