Hlavní obsah

Sylvestre už nebere souboj s Espaňolem zvlášť prestižně

PRAHA

Sparťanskou zálohu povede podle všeho do čtvrtečního zápasu Poháru UEFA s fotbalisty Espaňolu Barcelona francouzský záložník Ludovic Sylvestre, pro kterého by mohl být souboj se španělským klubem velkou výzvou. Sám totiž působil dva roky v konkurenčním FC Barcelona. Přesto souboj s bývalým městským rivalem nebere zvlášť prestižně, Espaňol prý stejně nikdo nedosahoval slávy týmu z Nou Campu.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sylvestre ze Sparty (vpravo) brání Hartleyho z Hearts.

Článek

"Barcelona byla vždy v historii lepší, v tom je katalánský souboj na rozdíl od dalších podobných zápasů jiný. Samozřejmě je to derby, jako třeba zde Sparta - Slavia, ale Barcelona měla vždy více fanoušků a úspěchů," řekl dnes novinářům fotbalista. Dodal, že on oblékal dres slavnějšího klubu, a nezapomněl připomenout, že nyní se cítí podobně.

Espaňol je podle něj trochu v ústraní fotbalového dění v katalánském velkoměstě. "Ale ten současný tým je skutečně moc dobrý, především v útoku i v záloze. Snad právě jedině v obraně mají trochu problémy. Přesto klub jako Sparta nemusí mít v žádném případě strach," prohlásil Sylvestre.

Proti Espaňolu stejně jako jeho trenér Michal Bílek hrál jednou, výsledek dosažený v souboji rezervních týmů si už prý ale ani nepamatuje. Dnes už prý rivalitu proti slabšímu z barcelonských celků vůbec necítí, nynějším klubem jeho srdce je prý výhradně Sparta.

Dokonce už nemá problém ani s tím, že by si po zápase vyměnil se soupeřem dres. "Hraje Sparta s Espaňolem, tak s tím problém nemám. Je to zcela normální zápas, jako každý jiný," reagoval na dotazy novinářů, zda by místo výměny dresů raději nezamířil do kabin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články