Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Liberec vs. Sevilla

LIBEREC

Obhájce titulu se postaví do cesty libereckým fotbalistům v jejich zahajovacím utkání v základní skupině Poháru UEFA. Slovan ve čtvrtečním duelu čeká nejtěžší letošní zkouška: pod Ještěd přijede FC Sevilla, která na evropském fóru neprohrála už devět utkání za sebou. Sledujte od 21 hodin duel na stadiónu U Nisy v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: čtk

Fotbalisté Liberce zahájí své působení ve skupině C Poháru UEFA duelem se španělskou Sevillou.

Článek

Sevilla po srpnové výhře nad Barcelonou získala i Superpohár, usedla na pomyslný evropský trůn a momentálně je i v čele světového klubového žebříčku.

Pohár UEFA on-line
Liberec vs. Sevilla

Liberec půjde do čtvrtečního souboje s vědomím nepovedené generálky. Úřadující čeští šampióni v neděli nezvládli zápas v Příbrami a prohráli 0:1, což byl jejich první letošní ligový nezdar.

"Ten zápas jsme si probrali a ukázali si na chyby, kterých jsme se dopustili, ale teď na to chceme co nejrychleji zapomenout. Kdybychom uspěli se Sevillou, byla by to hezká náplast. Sevilla teď patří k absolutní světové špičce, kdo by nechtěl takové mužstvo porazit," řekl dnes liberecký záložník Tomáš Frejlach.

Severočeši by rádi prodloužili výbornou bilanci ze vzájemných utkání se španělskými týmy. Liberec v sezóně 2001/02 dokázal vyřadit ze hry Celtu Vigo a Mallorku, což ze současného kádru pamatují záložník Hodúr a obránce Janů. O dva roky později Slovan vyřadil z Poháru Intertoto i Santander. Z šesti utkání Liberec pětkrát vyhrál, jen ze hřiště Celty Vigo odešel poražen. "To je historie, žijeme jenom současností," upozornil kouč Vítězslav Lavička.

Předpokládané sestavy
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach (Papoušek), Bílek, Hodúr, Pudil - Pospěch, Holenda.
Sevilla: Palop - Navarro, Escude, Dragutinovič, Alvés - Poulsen, Fabiano, Renato, Martí (Jesuli) - Kepa, Kanoute.

Reklama

Související témata: