Hlavní obsah

Maccabi rozneslo Auxerre, Waregem Austrii Vídeň

PRAHA

Fotbalisté Maccabi Haifa se ve skupině A Poháru UEFA postarali o překvapení, když na vlastním hřišti nasázeli tři góly Auxerre, když hráči francouzského týmu měli dvouminutový výpadek, během něhož dvakrát inkasovali. Následně přišli o vyloučeného Grichtinga a se stavem utkání již nic neudělali. René Bolf se opět neobjevil ani na lavičce hostujících náhradníků.

Článek

Program druhého kola Poháru UEFA odstartoval duel mezi Wislou Krakov a Blackburnem, který skončil vítězstvím anglického týmu 2:1. Poláci šli do vedení v 28. minutě, když se k Cantorovi odrazil míč po rohovém kopu a jeho tečovaná střela z hranice pokutového území skončila za zády brankáře Friedela.

Blackburn se probral po přestávce a vytvořil si tlak, který záhy vyústil ve vyrovnání díky Savageově hlavičce. Střelec tak oslavil své 32. narozeniny.  Nerozhodný stav vydržel až do předposlední minuty, kdy se prosadil hostující útočník Bentley a zařídil Blackburnu tři body do tabulky E.

Přestřelka v Livornu

Zápas v Livornu, kam přijeli Glasgow Rangers, rozhodla divoká devítiminutovka v prvním poločase. Nejprve se trefil hostující Adam a za další tři minuty zvýšil na dvoubrankový rozdíl z pokutového kopu Boyd. Stejnou standardní situaci za chvíli zahrávalo Livorno a Lucarelli snížil. Jenže neuběhly ani dvě minuty a Rangers vedli už 3:1 zásluhou Nova. Domácí se pak prosadili až v nastavení, když druhou branku v utkání zaznamenal Lucarelli, a prohráli 2:3.

Leverkusen neudržel na hřišti Brugg vedení po dalekonosné Schneiderově ráně, hned po změně stran vyrovnal na konečných 1:1 Clement. Český fotbalista Michal Papadopulos se neobjevil ani na lavičce náhradníků německého celku.

Panathinaikos bez diváků

Panathinaikos si ve skupině G, do které patří také Mladá Boleslav, poradil s Hapoelem Tel Aviv a zvítězil 2:0. Domácí zužitkovali svou převahu až v druhém poločase. Hlavní zásluhu na tom měl argentinský záložník Romero, po jehož centru si dal Izraelec Chen vlastní branku. O chvíli později se Romero prosadil sám, když zamířil přesně svou silnější levačkou. Ovací od fanoušků se však nedočkal, jelikož kvůli nepokojům při minulém utkání měli diváci od vedení UEFA vstup do hlediště zakázán.

Přemožitel Slavie z prvního kola Tottenham Hotspur již zřejmě zažehnal střeleckou krizi a zvítězil v Istanbulu nad Besiktasem 2:0. O úspěšném vstupu do bojů ve skupině B na horké turecké půdě rozhodl svou první trefou v barvách "Kohoutů" egyptský záložník Husam Ghalí, který původně pro svalové potíže neměl hrát. Jeho první střelu sice chorvatský gólman tureckého týmu Vedran Runje stačil vyrazit, na opakovanou ránu už byl ale krátký. Po hodině hry se prosadil i bulharský kanonýr Berbatov, který pojistil anglickému celku první tři body do tabulky. Český brankář Radek Černý opět odseděl zápas na lavičce náhradníků Tottenhamu.

Waregem rozdrtil Austrii Vídeň

Hattrickem se postaral belgický kanonýr Matthys o překvapivě vysoké vítězství Waregemu 4:1 na hřišti Austrie Vídeň. Šestnáctý tým belgické ligy sice prohrával po trefě Lasnika, na kterou přihrával český fotbalista Štepán Vachoušek, ale Matthys, který je v letošní sezoně největší střeleckou zbraní Belgičanů, brzy odpověděl a po změně stran zaúřadoval hned dvakrát. Zařídil tak pro Waregem tři body do tabulky "sparťanské" skupiny F. Vachoušek odehrál celé utkání a to na pozici útočníka.

Trenér Paris St. Germain Guy Lacombe neposlal od první minuty na trávník v Bukurešti proti domácímu Rapidu hned několik opor. Jen na lavičku usedli portugalský kanonýr Pauleta, Cissé či Rothen, ale ve středu obrany nechyběl český reprezentant David Rozehnal. On i jeho spoluhráči dokázali udržet soupeře většinou daleko od své branky a nakonec i čisté konto, ale ani hosté se neprosadili. Ve skupině G, kde hraje i Mladá Boleslav, která měla v úvodním kole volno, se tak zrodila první remíza.

Šťastnou ruku měli trenéři v souboji Basileje s Feyenoordem Rotterdam. Domácí Gross v 59. minutě poslal na trávník Brazilce Eduarda a ten po necelé minutě pobytu na hřišti švýcarský tým domácí do vedení. Jeho protějšek Erwin Koeman zase nasadil do hry v 71. minutě Huysegemse, jež za pět minut vyrovnal.

Skupina A:
Livorno - Glasgow Rangers 2:3 (1:3)
Branky: 33. z pen. a 90. Lucarelli - 27. Adam, 30. Boyd z pen., 35. Novo.
Maccabi Haifa - Auxerre 3:1 (1:1)
Branky: 13. Masudi, 55. Bokoli, 57. Colautti - 29. Niculae. ČK: 65. Grichting (Auxerre).
Skupina B:
Bruggy - Leverkusen 1:1 (0:1)
Branky: 46. Clement - 35. Schneider.
Besiktas Istanbul - Tottenham Hotspur 0:2 (0:1)
Branky: 31. Ghalí, 63. Berbatov.
Skupina C:
AZ Alkmaar - Braga 3:0 (1:0)
Branky: 36. Arveladze, 75. Koevermans, 82. Schaars.
Alkmaar: Didulica - Jaliens, Opdam, De Cler, Schaars (82. Molhoek) - Cziommer (46. Steinsson), Martens, De Zeeuw, Da Silva - Arveladze (70. Koevermans), Dembele.
Braga: Santos - Jorge, Mauricio, Fernandes, Filipe - Hugo Leal (44. Joao Pinto), Chaves, Madrid, Wender (55. Cesinha) - Maciel (67. Carlos), Marcel.
Skupina D:
Odense - Parma 1:2 (1:1)
Branky: 8. Hansen - 40. Dessena, 49. Budan.
Pamplona - Heerenveen 0:0
ČK: 86. Nilsson (Heerenveen).
Skupina E:
Wisla Krakov - Blackburn 1:2 (1:0)
Branky: 28. Cantoro - 56. Savage, 89. Bentley.
FC Basilej - Feyenoord Rotterdam 1:0 (0:0)
Branky: 60. Eduardo - 76. Huysegems.
Skupina F:
Austria Vídeň - Waregem 1:4 (1:1).
Branky: 22. Lasnik - 33., 57. a 69. Matthys, 90. Van den Driessche.
Austria: Safar - Troyanski (61. Schicker), Tokič, Metz, Schiemer (46. Wallner) - Radomski (72. Dos Santos), Ertl, Blanchard, Lasnik - Vachoušek, Mair.
Waregem: De Vlieger - Reina, Dindeleux, De Brul, D'Haemers - Verschuére, Meert (70. Vandermarliere), Sergeant, Van Nieuwenhuyse - Aliyu Datti, Matthys (85. Van den Driessche).
Skupina G:
Panathinaikos - Hapoel Tel Aviv 2:0 (0:0)
Branky: 47. vlastní Chen, 64. Romero.
Panathinaikos: Ebedé - Antonsson (49. Biščan), Morris, Šerič, Vintra - Romero, Andrič, Ivanschitz, Víctor (60. Leontiu) - Papadopulos (73. Mantzios), Salpigidis.
Hapoel: Elimenech - Chen, Haliva, Antebi, Paez - Degu (59. De Bruno), Abuksis, Badir, Vermot (68. Ogbonna) - Toama (80. Jolič), Barda.
Rapid Bukurešť - Paris St. Germain 0:0
Rapid Bukurešť: Coman - Rada, Sapunaru, Maftei, Badoi - Karamyan, Lazar, Maldarasanu, Zicu (67. Griffiths) - Buga (81. Burdujan), Moldovan.
Paris SG: Landreau - Mendy, Yepes, Rozehnal, Traoré - Cesar, Armand, Drame, Chantone (46. Cissé) - Diané (62. Pauleta), Frau (86. Kalou).
Skupina H:
Frankfurt - Palermo 1:2 (1:0)
Branky: 45+2. Streit - 49. Brienza, 87. Zaccardo.
Newcastle United - Fenerbahce Istanbul 1:0 (0:0)
Branka: 79. Sibierski.

Reklama