Hlavní obsah

Holoubek vzal nové angažmá po třídenní meditaci ve sklípku

Praha

Jenom jedno jaro vydržel na lavičce fotbalistů Liberce. Bez práce však dlouho nezůstal. „Nabídek jsem měl víc, což mi zvedlo ego,“ usmívá se trenér David Holoubek. Nakonec si vybral slovenský Ružomberok a v přiloženém videu se můžete podívat, jak jeho nový tým v přípravě remizoval 0:0 se Spartou. Hrálo se v jejím tréninkovém centru na Strahově, kde kouč strávil dlouhých 12 let.

Trenér David Holoubek a jeho angažmá v MFK RužomberokVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Příjemné jednání, zajímavá nabídka. Přesto David Holoubek spolu s asistentem Jiřím Jarošíkem na první pokus Ružomberok odmítli.

„Šlo o rodinu a vzdálenost, což nám stále šrotovalo v hlavě. Nic jiného v tom nebylo. Chtěli jen nás, což se nám líbilo," líčí trenér, který si na lavičce Sparty připsal skalp Interu Milán.

Jenže Ružomberok se nevzdal. Konkrétně sportovní ředitel Dušan Tittel, známý internacionál.

„Vyzval nás, ať si vezmeme ještě další tři dny na rozmyšlenou. Strávili jsme je s Jirkou ve sklípku, a když jsme se nevyspalí vrátili, řekli jsme si, že do toho jdeme," líčí Holoubek netradiční proces rozhodování.

Bral by útočníka ze Sparty

První ligový zápas s Libercem odehrál na svojí Spartě, na začátku přípravy se na ni zase vrátil. „Je vidět, že je mi souzená, sparťan pořád jsem," usmívá se.

Na Slovensko by rád nalákal některého z jejích hráčů. „Máme trochu problémy se zakončením. Rozhlížíme se tak po útočníkovi. Třeba ve druhé české lize, ale brali bychom i jednoho ze Sparty," culí se Holoubek a neprozradí, jestli má na mysli Matěje Pulkraba, jehož na jaře restartoval při společném působení u Nisy, nebo někoho dalšího z mladíků, jež mu na Strahově prošli rukama.

„Jednáme pořád, jednáme 24 hodin denně," řekne jen Holoubek, který dostal za úkol umístění do šestého místa ve slovenské lize.

Reklama

Související témata: