Hlavní obsah

Tottenham po 16 letech porazil fotbalisty Chelsea

LONDÝN

Druhou porážku v sezóně utrpěli fotbalisté Chelsea, když v nedělním londýnském derby nestačili na Tottenham a prohráli 1:2. Pro Tottenham to byla první výhra nad Chelsea za posledních 16 let. Ztráta obhájců titulu nahrála Manchesteru United, který získal v čele anglické ligy tříbodový náskok.

Článek

Jako první se přitom prosadila Chelsea, a to zásluhou svátečního střelce Makeleleho, který se z dálky opřel do odraženého míče. Tottenham však záhy vyrovnal, když přímý kop Jenase prodloužil Dawson přímo za záda brankáře Hilária.

Po změně stran pak "Kohouty" nasměroval k vítězství mladík Lennon, o kterého se podle spekulací tisku zajímá právě trenér Chelsea Mourinho. Lennonovi naservíroval míč Keane, který obešel chybující Boulahrouz. Toho pak Mourinho vystřídal, přestože Nizozemec přišel do hry teprve na začátku druhého poločasu. Dvacet minut před koncem pak mistrovský tým navíc přišel o svého kapitána Terryho, který dostal druhou žlutou a následně červenou kartu.

Fotbalisté Arsenalu pokračovali ve střeleckém trápení i v dalším londýnském derby na půdě West Hamu, kde prohráli 0:1 brankou z předposlední minuty. V tabulce se propadli na páté místo a na vedoucí Manchester United ztrácejí deset bodů.

Po bezbrankové remíze s CSKA Moskva v Lize mistrů se Arsenal nedokázal prosadit ani přes obranu West Hamu, který bránil velmi pozorně. Navíc minutu před koncem sám udeřil, když si za rozhozenou obranu naběhl Harewood a pohotově proměnil Etheringtonův centr.

Rosický se mezi tyče netrefil

Arsenalu nepomohl ani Tomáš Rosický, který odehrál celé utkání. Jeho dvě střely mířily mimo branku.

Ztráta Arsenalu nahrála Aston Ville, která porazila Blackburn 2:0 a má stejně bodů jako "Kanonýři". K výhře ji nasměroval kapitán Barry, který pět minut před poločasem proměnil penaltu nařízenou za ruku Ooijera. Po změně stran zvýšil ranou z pravé strany pokutového území útočník Angel. Český reprezentant Milan Baroš tak zřejmě bude mít návrat do základní sestavy složitý, v neděli se na hřiště dostal až v nastaveném čase.

Anglie - 11. kolo:
West Ham United - Arsenal 1:0 (89. Harewood), Aston Villa - Blackburn 2:0 (40. Barry z pen., 50. Angel), Tottenham - Chelsea 2:1 (25. Dawson, 52. Lennon - 15. Makelele).
Tabulku najdete ZDE:

Reklama

Související témata: