Hlavní obsah

Američané se snaží přetáhnout Beckhama do Los Angeles

Američané chtějí využít nespokojenosti Davida Beckhama s rolí náhradníka v Realu Madrid a snaží se anglickou fotbalovou hvězdu přilákat do Kalifornie. Velký zájem o jeho služby má šéf klubu Los Angeles Galaxy Alexi Lalas, bývalý úspěšný reprezentant. A komisionář americké ligy MLS Don Garber se už těší, jak příchod jednoho z nejpopulárnějších fotbalistů světa pozvedne návštěvy na stadionech.

Článek

Ještě nedávno by to znělo jako utopie, ale teď je docela dobře možné, že se Beckham brzy postěhuje. Už dříve několikrát prohlásil, že by rád svou kariéru ukončil právě ve Spojených státech. "Láká mě země, která tolik žije sportem. Navíc mám v Los Angeles fotbalovou akademii, a to bude můj život, až skončím jako hráč," prohlásil letos na jaře v jednom interview.

Všichni předpokládali, že má na mysli poněkud vzdálenější budoucnost. Jenže v této sezóně sedí Beckham většinou jen na lavičce, v základní sestavě Realu byl všehovšudy třikrát. A tak není divu, že zatím odmítá podepsat prodloužení smlouvy, která mu vyprší v létě příštího roku.

MLS je připravena udělat revoluční změny

Podle britského tisku se už ozvali zástupci Tottenhamu a Celtiku Glasgow, teď se k nim připojil i zájemce z Los Angeles. Američané by prý kvůli Beckhamovi byli ochotni prolomit hráčské platové stropy i celý systém přestupů. Zatím totiž hráče neangažují jednotlivé kluby, ale vedení MLS, které je klubům přiděluje. Na platy jsou v každém klubu vyčleněny přibližně dva milióny dolarů ročně, přitom sám Beckham bere v Realu téměř čtyřnásobek.

"Angažování Beckhama by stálo milióny dolarů, ale jsem přesvědčen, že by se ta investice brzy vrátila. Taková sportovní ikona přiláká diváky i sponzory," řekl Garber rádiu Bloomberg. "Věřím, že bychom dokázali najít řešení i v otázce platu," dodal Lalas.

Reklama

Související témata: