Hlavní obsah

Rosický si poranil sval, proti Dánsku nenastoupí

LONDÝN/PRAHA

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si na čtvrtečním tréninku Arsenalu poranil stehenní sval a nenastoupí tak v přípravném utkání s Dánskem, které se odehraje příští středu v Praze. Šestadvacetiletý záložník zřejmě na zápas přicestuje, ale do hry nezasáhne. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Paska.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Podle zpráv z oficiálních internetových stránek Arsenalu bude Rosický mimo hru asi deset dní. Londýnskému klubu by tak měl chybět v zápasech Premier League s Liverpoolem a Newcastlem. Není jisté ani, zda nastoupí v odvetném utkání Ligy mistrů s německým Hamburkem, které se hraje 21. listopadu.

Arsenalu se tak ještě rozšířila marodka. Kromě Rosického jsou na listině zraněných také obránce Lauren a záložníci Freddie Ljungberg, Julio Baptista, a Abou Diaby.

Rosický má v probíhající sezóně zdravotní problémy už podruhé. Na začátku fotbalového roku si poranil třísla, po čtvrteční přípravě má zase potíže se svalem na levé noze. "Poranil si úpon zadního stehenního svalu," uvedl Paska na webových stránkách společnosti ISM, která Rosického zastupuje.

Reprezentace tak před přípravným utkáním s Dánskem utrpěla při Rosického absenci už druhou ztrátu. Ve čtvrtek se kvůli problémům s kotníkem omluvil další středopolař Jiří Jarošík ze Celtiku Glasgow. Tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček dnes ČTK řekl, že vedení reprezentace bude dodatečnou nominaci dalších hráčů zřejmě zvažovat v neděli po skončení ligových soutěží.

Reklama