Hlavní obsah

Fotbalisté Schalke rozstříleli Mohuč a dotáhli se na lídra z Brém

BERLÍN

Fotbalisté Schalke potvrdili na svém stadionu ve 12. kole bundesligy proti poslední Mohuči roli jednoznačného favorita. Zhruba po půlhodině vedl tým z Gelsenkirchenu 3:0 a zápas byl téměř rozhodnutý. Domácí nakonec přidali ve druhém poločase ještě jednu branku a hosté odjížděli s porážkou 0:4. Za domácí se dvakrát trefili Altintop a Kuranyi, Schalke se bodově dotáhlo na vedoucí Werder Brémy.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Daleko dramatičtější bylo utkání v Leverkusenu, kam zavítal úřadující mistr Bayern Mnichov, jenž v týdnu nečekaně prohrál s tehdy posledním Hannoverem.

Hosté začali velmi dobře a brzy se dostali do vedení, když se trefil Salihamidzič. Ve druhé půli však bylo všechno obráceně: do hry nastoupil v domácím dresu Kiessling a už po dvou minutách strávených na hřišti se radoval z vyrovnávací trefy. V 80. minutě se domácí fotbalisté dostali dokonce do vedení, ale poslední slovo měli hosté. O tři minuty později totiž vyrovnal Demichelis a v 86. minutě dokonal obrat v závěru utkání Pizarro, který zařídil konečnou výhru 3:2 pro Bayern.

Další skvělý výsledek se podařil Bielefeldu, který zvítězil ve Frankfurtu jasně 3:0. U výhry hostů byli v základní sestavě i bývalí olomoučtí fotbalisté Radim Kučera s Davidem Kobylíkem a také Petr Gabriel, který si již odpykal trest za vyloučení.

Jiný český fotbalista David Jarolím v základní sestavě Hamburku moc důvodů k radosti neměl, protože jeho tým opět nedokázal zvítězit a po remíze 1:1 stále bilancuje těsně nad sestupovou hranicí.

Německo - 12. kolo:
Hamburk - Mönchengladbach 1:1 (66. Ljuboja - 84. Neuville), Schalke - Mohuč 4:0 (13. a 32. Kuranyi, 23. a 67. Halil Altintop), Wolfsburg - Chotěbuz 0:0, Hertha Berlín - Bochum 3:3 (9. Pantelič, 58. Van Burik, 80. Neuendorf - 45.+1 a 47. Misimovič, 39. Gekas), Frankfurt - Bielefeld 0:3 (26. Wichniarek, 63. Zuma, 84. Ndjeng), Leverkusen - Bayern Mnichov 2:3 (48. Kiessling, 80. Athirson - 33. Salihamidzič, 83. Demichelis, 86. Pizzaro).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: