Hlavní obsah

Arsenal překonal střelecké trápení, třemi góly porazil Liverpool

LONDÝN

Střelecké trápení zažehnali fotbalisté Arsenalu, kteří v anglické lize nasázeli Liverpoolu tři branky. Arsenal, hrající bez zraněného kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, kterého trápí zraněný sval, se díky zisku tří bodů vrátil na třetí pozici v tabulce. Na vedoucí Manchester ztrácí deset bodů, ale má jedno utkání k dobru.

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

Kanonýři, jak se Arsenalu přezdívá, svému jménu v posledních utkáních nedávali za pravdu, když zahazovali i ty nejvyloženější příležitosti. Dnes však proměnili tři ze čtyř šancí. Vysvobodili je až nezvyklí střelci z defenzivní linie.

Nejprve se prosadil Rosického náhradník Flamini, který po Fábregasově přihrávce ve skluzu trefil prázdnou branku. Druhý zásah měl na svědomí obránce Touré. Zapojil se do rychlého protiútoku, naběhl si až na hrot a po prostrčení míče od Van Persieho nasadil Reynovi jesličky. V závěru pak po rohu přesně hlavičkoval Gallas, na kterého obrana hostů úplně zapomněla.

Nováček z Readingu potvrdil, že na domácím stadionu body neztrácí, a porazil londýnský Tottenham 3:1, přestože zpočátku prohrával. V tabulce se tak dostal právě před Tottenham na jedenáctou příčku. Český brankář Radek Černý proseděl dnešní utkání opět jen na lavičce Londýňanů.

Skóre otevřel hostující útočník Keane, který proměnil penaltu. Jenže ještě do poločasu byl výsledek opačný. Nejprve střelou z dálky vyrovnal Shorey a v nastavení první půle vstřelil druhou branku Readingu po rohu Sidwell. Jedenáct minut před koncem pak přidal pojistku Doyle.

Premier League - 12. kolo:
Reading - Tottenham 3:1 (38. Shorey, 45+1. Sidwell, 79. Doyle - 24. Keane z pen.), Arsenal - Liverpool 3:0 (41. Flamini, 56. Touré, 80. Gallas).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: