Hlavní obsah

Van Nistelrooij se blýskl čtyřmi brankami při výhře Realu

Čtyřmi brankami v neděli zajistil nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij fotbalistům Realu Madrid vítězství 4:1 nad Osasunou Pamplona. Rázem se tak dostal na špici tabulky střelců; na kontě má osm gólů stejně jako Milito ze Zaragozy, Kanoute ze Sevilly a Ronaldinho z Barcelony. Real se díky Nistelrooijovi vrátil na třetí pozici v tabulce španělské ligy o tři body za vedoucí Barcelonu.

Článek

Letní posila Realu začala úřadovat v 12. minutě, když dorazila Robinhovu střelu. Brazilský útočník byl i u druhé Nistelrooijovy trefy, když se od něj odrazil míč a jeho kolega z útoku už měl před prázdnou brankou lehkou úlohu. Nizozemec ještě do poločasu uzavřel hattrick, po brejku zamířil levačkou přesně k tyči.

Po změně stran pak vykřesal domácím naději Valdo, který hlavou využil rohový kop, ale poslední slovo si vzal opět Nistelrooij. Další rychlý protiútok vedl Emerson, protlačil míč na Nizozemce, který z hranice vápna nedal křižnou střelou brankáři Pamplony šanci. Stal se tak prvním čtyřgólovým střelcem této sezony španělské ligy.

Messi a Edmílson se zranili

Barcelona využila bezbrankové remízy dosavadního lídra Sevilly na hřišti Santanderu a vrátila se po domácím vítězství 3:1 nad Zaragozou do čela tabulky. Hosté se ale Nou Campu nezalekli a dlouho drželi s favoritem krok - zvlášť když se zásluhou kapitána Gabriela Milita ujali vedení. Úřadující mistry pak postihly další rány, v rozmezí šesti minut museli hrací plochu opustit zranění Messi a Edmílson.

Náladu pak fanouškům spravil Ronaldinho, jenž po půlhodině hry vyrovnal. Další branku si brazilský kouzelník schoval až na 86. minutu a v době, kdy hrály oba týmy bez vyloučeného hráče o deseti, vstřelil druhou branku Katalánců. Skóre ještě v nastaveném čase zpečetil Argentinec Saviola.

Fotbalisté Valencie utrpěli první bodovou ztrátu na domácím stadionu Mestalla v této ligové sezóně. V sobotním večerním utkání pouze remizovali s Athletikem Bilbao 1:1, dva body jim přitom sebral až v poslední minutě zápasu Fernando Llorente.

Morientes se vyrovnal Villovi

Jeho jmenovec Morientes poslal domácí do vedení v úplném závěru prvního poločasu, připsal si pátý gól v sezóně a vyrovnal se střelecky svému spoluhráči Davidu Villovi na čtvrtém místě tabulky střelců. Favorit pak po změně stran neproměnil celou řadu vyložených příležitostí a v 90. minutě přišel trest. Llorente přeskočil při centru obránce a vyrovnáním získal pro tým z dolní části tabulky cenný bod.

Na páté místo se vyhoupli fotbalisté Getafe, kteří porazili 1:0 Mallorku. O jedinou branku se postaral po hodině hry Nacho. Stal se teprve šestým střelcem, kterému se v letošní sezoně podařilo obranu Mallorky překonat.

Španělsko - 10. kolo:
Betis Sevilla - Levante 2:1 (5. Edu, 90+1. Capi - 63. Mustafa), Getafe - Mallorca 1:0 (60. Nacho), San Sebastian - Espaňol Barcelona 1:1 (30. Cerio - 54. Garcia), Santander - FC Sevilla 0:0, Tarragona - La Coruňa 0:0, Vigo - Huelva 1:2 (82. Guayre - 48. Pongolle, 57. Uche), Osasuna Pamplona - Real Madrid 1:4 (64. Valdo - 12., 27., 45. a 84. Van Nistelrooij), Barcelona - Zaragoza 3:1 (31. a 86. Ronaldinho, 90+6. Saviola - 17. G. Milito).
Tabulka soutěže

Reklama

Související témata: