Hlavní obsah

Monako rozdrtilo Troyes a už není poslední

Fotbalisté Monaka se odpoutali z posledního místa tabulky francouzské ligy. Pomohla jim k tomu výhra 4:0 na hřišti Troyes, a to přesto, že se hodinu hry museli obejít bez vyloučeného Peréze. Knížecí klub, za který odehrál 64 minut i český reprezentant Jaroslav Plašil, je tak sedmnáctý se ziskem 11 bodů. Má ale jen o dva body více než poslední Sedan.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Nečekaně vysoké vítězství trápícího se týmu zařídili svými zásahy Gakpe, Meriem z pokutového kopu, Yaya Touré, bratr slavnějšího Kola z Arsenalu, a italský střelec Di Vaio. Monako se tak obešlo i bez Jana Kollera, který laboruje se zraněním stehenního svalu.

Hráči Lille jsou po večerním vítězství nad Marseille 1:0 v tabulce druzí za suverénním Lyonem. Poražený tým je osmý, ale ve vyrovnané tabulce ztrácí na Lille jen čtyři body. Hrdinou domácích fanoušků se stal záložník Bodmer, který se střelecky prosadil v nastaveném čase těsně před odchodem na poločasovou přestávku.

Tým Paris St. Germain, soupeř Mladé Boleslavi v Poháru UEFA, nastoupil v sobotním duelu s Le Mans v sestavě: Landreau - Yepes, Armand, Rozehnal, Traoré - Chantome, Cissé, Mulumbu (67. Diané), Pancrate (84. Rodriguez), Rothen - Kalou.

Francie - 13. kolo:
Troyes - Monako 0:4 (19. Gakpe, 72. Meriem z pen., 84. Touré, 90. Di Vaio), Lille - Marseille 1:0 (45+2. Bodmer).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: