Hlavní obsah

Baroš má dva měsíce, aby přesvědčil kouče Aston Villy

BIRMINGHAM

Následující dva měsíce rozhodnou o budoucnosti útočníka Milana Baroše v Aston Ville. Trenér anglického mužstva Martin O'Neill dá podle svých slov českému fotbalistovi tuto dobu na to, aby ho přesvědčil o tom, že má birminghamskému celku co nabídnout.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš

Článek

"Nechám si rozhodnutí o některých věcech na později. Není pochyb o tom, že když se vrátí zpět do své vrcholné formy, bude přínosem. Ale musí to ukázat na hřišti," citoval list Birmingham Post kouče O'Neilla den poté, co Baroš odehrál solidní zápas za českou reprezentaci proti Dánsku a gólem v nastavení rozhodl o remíze 1:1.

Kouč Aston Villy se nedávno pozastavoval nad tím, že Barošovi navzdory mladému věku trvá návrat do formy po letním zranění chodidla dlouhou dobu. Český kanonýr zatím nastupoval pod jeho vedením jen sporadicky a na gól v této klubové sezoně stále čeká.

"Klub za něj zaplatil spoustu peněz a přišel s dobrou pověstí. Dával góly v reprezentaci a možná myslel, že pro něj bude snazší si tu zvyknout, ale fotbal je prostě takový," řekl O'Neill na adresu loňské posily z Liverpoolu, který za Baroše dostal šest miliónů liber.

Fanoušci Aston Villy mezitím na internetu spekulují o tom, že Baroš by mohl v zimě přestoupit do AC Milán. Podle údajných zpráv z Itálie je zaměstnavatel dalšího českého reprezentanta Marka Jankulovského ochoten zaplatit za nejlepšího střelce Eura 2004 stejnou částku, za jakou ho Aston Villa koupila.

Reklama