Hlavní obsah

Jarošík: Při gólu mě nehlídali a dobře mi to sedlo

Fotbalový záložník Jiří Jarošík vstoupil do sobotního zápasu skotské Premier League mezi Celtikem a Invernessem v 74. minutě a po devíti minutách vstřelil gól, jímž upravil výsledek na konečných 3:0. KOMENTÁŘ JIŘÍHO JAROŠÍKA PRO PRÁVO

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Jarošík na reklamní akci Petra Čecha

Článek

"Zase jsem přišel až v závěru. Mělo to jednu výhodu. Soupeřovi zadáci mě moc nehlídali. Pět minut před koncem zápasu jsme kopali rohový kop z pravé strany. Naskočil jsem si nikým nekrytý na centr. Dobře mi to sedlo a trefil jsem se hlavou ke vzdálenější tyči. Byl to můj třetí podzimní gól ve skotské lize.

A co můj pravý kotník? Není úplně v pořádku. Hrát se s ním dá, ale s kopáním je to špatné. Vystřelil jsem ještě jednou nártem, ale zase mě zabolel. Chce to pořádně doléčit, jenže na to není čas. Už minulý týden, kdy jsem vůbec neměl hrát, mě trenér Strachan poslal na trávník. Vždycky pak musím chvíli odpočívat a hlídat si kotník, abych situaci nezhoršil. Vysadit nechci, protože bojuji o místo v sestavě.

Na jednu stranu je fajn, že nastupuji v závěru zápasu a dávám góly. Na druhou mě role žolíka nijak neuspokojuje, raději chci hrát od začátku. Věřím, že tu šanci znovu dostanu. Konkurence v mužstvu je obrovská a není lehké se prosadit, proto nechci pauzírovat kvůli kotníku, když se to dá na hřišti přežít, byť někdy se zaťatými zuby.

V lize to máme rozjeté na titul. Měli bychom si ho pohlídat. Soutěž se blíží polovině a my musíme počítat především s Hearts a Rangers. Věřím však, že titul uděláme. Byl by to můj sedmý, navíc už ve čtvrté zemi. Čtyři mám zatím se Spartou a po jednom s CSKA Moskva a Chelsea. Teď nás čeká domácí zápas s Manchesterem United v Lize mistrů. Rád bych si zahrál, ale to se dozvím až v pondělí. Celtic Park bude určitě vyprodaný, protože Manchester je legenda a tady ve Skotsku má obrovský zvuk. Možná největší z anglických týmů. Vždyť kouč Ferguson je Skot a Busby, jeho předchůdce z 50. a 60. let, byl také Skot.

Co se týká reprezentace, platí stále to samé. Rozhodně se jí nevzdávám a nevymlouvám se. Ale nechci říct trenérovi v Celtiku, aby mi dal čas na doléčení, protože moje cesta na trávník by byla ještě delší. Takhle jsem aspoň mezi hráči, kteří střídají pravidelně. Z tribuny je v Celtiku cesta na trávník mnohem delší."

Reklama

Související témata: