Hlavní obsah

Zenit přestřílel Spartak, moskevské derby skončilo remízou

Moskva

Zenit Petrohrad, který v dalším kole základní skupiny fotbalové Evropské ligy přivítá pražskou Slavii, přestřílel v 8. kole ruské ligy Lokomotiv Moskva 5:3. Na prvním místě má náskok sedmi bodů před Rostovem a Spartakem Moskva.

Foto: Liselotte Sabroe, ČTK/AP

Brankář Zenitu Andrej Luňov v utkání s FC Kodaň.

Článek

Atraktivní utkání gólově odstartoval v 13. minutě Šatov, který z dálky parádně zakroutil míč na zadní tyč Guilhermeho branky. Vzápětí srovnal střelou ze střední vzdálenosti Barinov a nerozhodný stav vydržel až do přestávky.

Po změně stran Zenit rozhodl třemi góly v rozmezí dvaceti minut. Nejprve se prosadil po rohovém kopu Jerochin, poté využil k zakončení svého důrazu v šestnáctce Dzjuba a v 64. minutě se podruhé trefil Šatov. Hosté přesto dokázali utkání zdramatizovat góly Alekseje Mirančuka a Smolova, poslední slovo ale měl domácí Driussi.

Sestava Zenitu Petrohrad: Luňov - Smolnikov, Ivanovič, Neto, Nabiullin - Šatov (68. Marchisio), Paredes, Kuzjajev (73. Hernani), Jerochin - Dzjuba, Driussi (90.+2 Kokorin).

Moskevské derby mezi CSKA a Spartakem skončilo nerozhodně 1:1. Hosté se ujali vedení po půlhodině hry díky přesné střele Fernanda z přímého kopu. CSKA ale dokázal v 63. minutě vyrovnat, podobně jako v zápase Ligy mistrů v Plzni se o to postaral Vlašič.

CSKA odehrál utkání v sestavě: Akinfejev - Becao, Černov, Nababkin - Fernandes, Vlašič, Obljakov, Bijol (83. Nišimura), Achmetov - Dzagojev (71. Sigurdsson), Čalov (78. Žamaletdinov).

Reklama

Související témata: