Hlavní obsah

Kanonýr Larsson jde na hostování do Manchesteru United

STOCKHOLM

Fotbalový kanonýr Henrik Larsson jde na dva a půl měsíce na hostování do Manchesteru United. V anglickém týmu by měl pětatřicetiletý hráč působit v zimě, kdy má švédská liga volno. Vedení Helsingborgu, jehož barvy Larsson hájí, to oznámilo na tiskové konferenci.

Foto: REUTERS

Henrik Larsson (vpravo) ještě v dresu Celtic Glasgow.

Článek

Fotbalista odejde do Anglie 1. ledna a vrátí se 12. března krátce před zahájením jarní části švédské ligy. Do Manchesteru se poprvé vydá už 17. prosince, aby s týmem trénoval. Na vánoční svátky se ještě podívá domů a do nového působiště pak definitivně zamíří po Novém roce.

"Je to období tak akorát, ne moc dlouhé a ne moc krátké. Probral jsem to s rodinou, a když řekli OK, nebylo nad čím váhat," řekl Larsson na dnešní tiskové konferencí. "(Trenér Manchesteru) Alex Ferguson mi včera večer volal a přivítal mě do klubu," dodal fotbalista.

Skvělá minulost

Larsson se vrátil do Švédska loni z týmu vítěze Ligy mistrů FC Barcelona, aby doma zakončil kariéru. Během ní se stal jedním z nejlepších evropských kanonýrů, v Celtiku Glasgow nastřílel v letech 1997-2004 ve 221 zápasech 174 gólů.

První sezóna v Barceloně se však Larssonovi nevydařila, neboť ho trápilo poraněné koleno a v druhém roce ve Španělsku zahříval lavičku náhradníků. Na svém kontě má 93 reprezentačních zápasů, v nichž dal 36 branek.

"Henrik má skvělou minulost a pověst. Je to úžasný střelec, který dokáže zvrátit zápasy," uvedl na internetové stránce Manchesteru trenér Ferguson. Larsson by měl podporovat Wayna Rooneyho a Luise Sahu, kteří jsou v Manchesteru jedinými použitelnými útočníky prvotřídní kvality. Norský smolař Ole Gunnar Solskjaer je totiž opět zraněný a Alan Smith ještě nabírá fyzičku.

Reklama

Související témata: