Hlavní obsah

Beckham chybí v pětici hvězd podle kouče Fergusona

Trenér Alex Ferguson jmenoval pět fotbalistů "světové třídy", s nimiž během svého dvacetiletého působení v Manchesteru United pracoval. Není mezi nimi bývalý kapitán anglické reprezentace David Beckham, jehož vztahy s věhlasným koučem byly v závěru angažmá na Old Trafford napjaté.

Foto: ČTK/AP

Portrét Davida Beckhama z Manchesteru United tak, jak nastoupil k pozdravu diváků a soupeře na středovém kruhu před utkáním proti Juventusu. Obočí fotbalisty zdobí šrám, který utrpěl v kabině od trenéra Fergusona

Článek

Do elitní pětice se dostal brankář Peter Schmeichel, záložníci Ryan Giggs, Eric Cantona a Roy Keane a útočník WEayne Rooney. Blízko k nim prý má Paul Scholes, podle Fergusona nejchytřejší záložník v historii United. "Pracovat s takovými lidmi bylo obrovské potěšení," řekl Ferguson.

Velký potenciál má podle kouče Portugalec Cristiano Ronaldo. "Hraje na nejtěžším postu ve fotbale a nikdy nevzdává snahu získat míč a atakovat hráče. Umí hrát oběma nohama, je bojovník, a jakmile se zlepší jeho fotbalové myšlení, bude bezpochyby hráčem světové třídy," uvedl na adresu jednadvacetiletého ofenzivního fotbalisty.

O Beckhamovi, který v United působil dvanáct let a triumfoval s ním v Lize mistrů, nepadlo ani slovo. Fergusonovo mlčení může souviset s vyostřeným závěrem angažmá slavného záložníka, který v roce 2003 odešel do Realu Madrid. Krátce před tím kouč po pohárové porážce s Arsenalem v šatně nakopl kopačku a zasáhl Beckhama do hlavy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články