Hlavní obsah

Fotbalisté Lyonu deklasovali druhý Lens 4:0

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lyonu proměnili očekávaný šlágr 18. kola francouzské ligy v jasnou záležitost, když druhý tým tabulky Lens deklasovali 4:0. Vítězové předchozích pěti ročníků tak zvýšili svůj náskok v čele soutěže už na málo vídaných 17 bodů. Dvakrát se na hřišti Racingu trefil Brazilec Juninho Pernambucano a se sedmi brankami je nejlepším střelcem Lyonu spolu s Florentem Maloudou, který v neděli skóroval jednou.

Článek

Jen bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Paris St. Germain v duelu se sedmnáctým Nice. Alespoň udržené čisté konto mohlo těšit českého reprezentačního obránce Davida Rozehnala, který v dresu domácích odehrál celé utkání. Trenér Lacombe však nemůže být spokojen se svým útokem, který se trápí a opět se neprosadil. Tým St. Germain se v tabulce stále propadá a nyní je až patnáctý.

Rozehnal a spol. si poprvé vyzkoušeli, jaké je to hrát již v odpoledních hodinách. Tento týden dostal klub příkaz, že nesmí z bezpečnostních důvodů hrát domácí zápasy až večer. Pařížané mají jedny z nejradikálnějších fanoušků, kteří v poslední době způsobili několik konfliktů.

Duel dvou týmů ze středu tabulky se hrál v Auxerre, kam přijel Lorient. Jako první se prosadili hosté, když Gignac překonal domácího brankáře přesnou střelou z hranice vápna. Domácí však brzy odpověděli brankou Akalého. Rozhodující gól padl osm minut po změně stran, kdy mířil přesně polský střelec Jeleň. Auxerre se tak posunulo na třinácté místo o bod právě za Lorient.

Francie - 18. kolo:
Paris St. Germain - Nice 0:0, Auxerre - Lorient 2:1 (22. Akalé, 53. Jeleň - 14. Gignac), Lens - Lyon 0:4 (22. a 61. Juniho, 34. Malouda, 50. Cris).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: