Hlavní obsah

Baroš může být u debutu Larssona v Manchesteru United

Nešťastnou jednobrankovou prohru Manchesteru United v Upton Parku proti domácímu West Hamu sledovala z tribuny i čerstvá posila Reds Henrik Larsson. Pětatřicetiletý švédský veterán a bývalý kanonýr Barcelony a Celticu byl podle dohody zapůjčen do Manchesteru na dva a půl měsíce ze švédského Helsinborgsu. Při svém debutu by se na hřišti mohl potkat i s českým útočníkem Milanem Barošem.

Článek

Útočník přicestoval do Anglie v sobotu a v následujícím týdnu bude společně s novými spoluhráči trénovat. Na Vánoce se vrátí zpět do vlasti, aby mohl strávit svátky s rodinou. Poté ale opět nabere směr Manchester a bude se dál připravovat se svým novým týmem na možný debut.

Ten se ale oproti původním předpokladům určitě neodehraje 1. ledna v St.James Parku proti Newcastlu, ale v nejlepším případě až v pohárovém utkání proti Aston Ville 7. ledna. Larssonova registrace totiž ještě nebude první den roku 2007 vyřízena.

Pokud švédký střelec skutečně stihne mít v pořádku všechny přestupní formality a dostane důvěru manažera Reds Alexe Fergusona, nastoupí poprvé za United v pikantním souboji proti svému bývalému koučí v Celticu Glasgow Martinu O´Neillovi, který nyní trénuje práve Aston Villu, za kterou nastupuje i český reprezentační útočník Milan Baroš.

Poslední šance

Sir Alex Ferguson přivítal svojí vytipovanou posilu právě v době, kdy Manchester čeká klíčové období v boji o ligový titul. "Jsem si opravdu vědom, do jaké fáze teď Manchester vstupuje. Je je velký klub s bohatou historií a tradicí. Mám opravdu dobrý pocit, ža tu můžu být a doufám, že budu prospěšný," řekl Larsson pro oficiální stránky United.

"Když jsem se o možnosti zapůjčení do Manchesteru dozvěděl, bylo mi jasné, že je to příležitost, které nemůžu říct ne," pokračoval Larsson. Je mi pětatřicet a myslím si, že taková šance už v budoucnu nepřijde. Mít možnost hrát v tak velkém klubu už mít nebudu," tuší Larsson.

V Manchesteru ovšem nepředpokládají, že by se jim Larssona i v případě jeho dobrých výkonů podařilo udržet i po 12. březnu, kdy zapůjčení vyprší. "Helsinborgs nám vyšel v mnohém vstříc, když k nám Henrika pustil, a my se musíme zachovat fér a vrátit jim ho, až smlouva vyprší," řekl na stránkách Manchesteru Alex Ferguson.

Reklama

Související témata: