Hlavní obsah

Sionko zařídil výhru Rangers brankou a nahrávkou

GLASGOW

Český fotbalový reprezentant Libor Sionko byl hlavní postavou utkání skotské ligy mezi Aberdeenem a Glasgow Rangers: byl u obou branek hostů, které znamenaly důležitou výhru 2:1. Rangers se tak opět vrátili před svého soupeře na druhou pozici v tabulce, na vedoucí Celtic ztrácejí šestnáct bodů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Sionko, který odehrál celé utkání, se blýskl v 22. minutě, kdy se prosadil přes obránce a přihrál Novovi, jenž ranou z hranice pokutového území otevřel skóre. Oba hráči si o dvě minuty později úlohy vyměnili a Sionko zblízka zvýšil.

Svou aktivitu mohl český křídelní hráč ještě zvýraznit dalšími dvěma zásahy, ale jeho dvě střely domácí brankář skvěle vyrazil. A tak se prosadil soupeř: šest minut před koncem snížil střídající Lovell, ale na vyrovnání již neměli domácí dostatek sil.

Dán Gravesen opět potvrdil svou střeleckou formu, když byl autorem jediné branky zápasu mezi Celtikem Glasgow a Falkirkem. Gravesen nasměroval domácí tým k výhře v 24. minutě, kdy zamířil přesně z hranice pokutového území, v závěru jeho spoluhráč Miller neproměnil penaltu. Celé utkání odehrál za vítěze také Jiří Jarošík.

Stejným poměrem vyhráli také Hearts v Dundee a jsou čtvrtí. Jediný gól padl z pokutového kopu, který v 54. minutě využil Hartley, Michal Pospíšil se v útoku hostů neprosadil.

Výsledky - 20. kolo:
Aberdeen - Glasgow Rangers 1:2, Celtic Glasgow - Falkirk 1:0, Dundee - Heart of Midlothian 0:1, Dunfermline - Inverness 0:0, Hibernian - St. Mirren 5:1, Kilmarnock - Motherwell 1:2.

Reklama

Související témata: