Hlavní obsah

Inter vyhrál v Bergamu pojedenácté za sebou

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán nadále vylepšují svůj klubový rekord v italské lize a v sobotu zvítězili již pojedenácté za sebou. Tentokrát na ně nestačili hráči Atalanty Bergamo, kteří sice vedli, ale nakonec prohráli 1:2. Inter tak nadále směřuje za obhajobou titulu; nadále má na prvním místě tabulky sedmibodový náskok.

Článek

Atalanta favorita zaskočila a zásluhou kapitána Doniho se ujala vedení. Inter se pak snažil vyrovnat, ale dlouho nemohl najít recept na dobře bránícího soupeře. Povedlo se to až Brazilci Adrianovi, který se trefil poprvé od března. Rozhodující okamžik pak přišel čtvrt hodiny před koncem, kdy si dal Loria vlastní branku a pomohl Interu k další výhře.

Tři body si do tabulky připsal také druhý AS Řím, který uspěl v souboji s Cagliari a zvítězil 2:0. Skóre otevřel již v páté minutě brazilský záložník Taddei a chvíli po návratu z poločasové přestávky zvýšil jeho krajan Mancini, který tak potvrdil, že mu přesun do útoku velmi pomohl.

Naopak třetí Palermo zaváhalo na hřišti Sieny, kde jen remizovalo 1:1. Sice ho do vedení poslal Simplicio, jenže hráči neudrželi koncentraci a nechali soupeře ihned odpovědět brankou Rinauda. Palermo tak ztrácí na druhý Řím již šest bodů.

Jankulovski odehrál za AC opět celé utkání

AC Milán si snadno poradil s Udine a zvítězil 3:0. Z výhry se radoval také český reprezentant Marek Jankulovski, který proti svému bývalému týmu odehrál celé utkání, ale střelecky se neprosadil. To se naopak povedlo Kaká z pokutového kopu a útočníkům Gilardinovi a Oliveirovi. Oba tak dali alespoň částečnou odpověď na kritické hlasy fanoušků, kteří jim spolu s Adrianem udělili anticenu za největší zklamání letošní sezóny.

Radost z jasné výhry prožil také Tomáš Ujfaluši, který s Fiorentinou porazil Messinu 4:0. K obvyklým střelcům Tonimu a Mutuovi se tentokrát přidali také Potenza a Liverani. Fiorentina, která přišla kvůli korupci o 15 bodů, je již čtrnáctá a na pohárové příčky ztrácí sedm bodů. Ujfaluši odehrál celých devadesát minut.

Útočník Spinesi pomohl třemi brankami Catanii k výhře 4:2 nad Sampdorií Janov. Nejprve otevřel střelecký účet zápasu, těsně před poločasem zvýšil z penalty na 3:1 a hattrick završil tři minuty před koncem, kdy dal svému týmu definitivní jistotu zisku tří bodů. Catanie je tak nadále překvapivě čtvrtá, ale na vedoucí Inter ztrácí propastných 22 bodů.

Výsledky - 18. kolo:
AS Řím - Cagliari 2:0 (5. Taddei, 56. Mancini), Ascoli - Chievo 3:0 (13. a 36. Bjelanovič, 7. Paolucci), Catania - Sampdoria Janov 4:2 (7., 45. z pen. a 87. Spinesi, 36. Caserta - 22. Palombo, 40. Francheschini), Fiorentina - Messina 4:0 (17. Toni, 22. Potenza, 45.+1 Liverani, 51. Mutu), Inter Milán - Bergamo 2:1 (64. Adriano, 75. vlastní Loria - 16. Doni), Livorno - FC Turín 1:1 (60. Lucarelli - 23. Cioffi), Parma - Lazio Řím 1:3 (18. Budan - 29. Stendardo, 33. Panděv, 45. Rocchi), Reggina - Empoli 4:1 (8. a 29. Amoruso, 3. Leon, 43. Bianchi - 67. Saudati z pen.), Siena - Palermo 1:1 (42. Rinaudo - 41. Simplicio), Udine - AC Milán 0:3 (31. Kaká z pen., 35. Gilardino, 76. Oliveira).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: